pinterest
Verschillende soorten badkamertegels, welke heb ik nodig?

Verschillende soorten badkamertegels, welke heb ik nodig?

De badkamer aanpassen? Er zijn diverse opties! 

Wie zijn of haar badkamer een keer een flinke opkikker wil geven, heeft diverse opties. Zo kun je ervoor kiezen om de totale badkamer aan te passen. Maar ook renoveren is mogelijk. In veel gevallen heb je voor dit soort verbouwingen badkamertegels nodig. Maar hoe bepaal je welke tegels in jouw geval de beste keuze zijn? Hieronder vind je een overzicht van alle soorten tegels die in de badkamer geplaatst kunnen worden. Opvallend is de zeer grote variatie op dit gebied!

Afbeelding

Vloertegels 

Vloertegels zijn vaak wat groter dan wandtegels, maar kunnen dikwijls zonder problemen ook op badkamerwanden geplaatst worden. Qua kleuren, maten en soorten is het assortiment vloertegels enorm.

Tegels van mozaiek 

Tegels van mozaiek in de badkamer plaatsen biedt een eindeloos palet aan mogelijkheden en ontwerpen. Een badkamerwand met mozaïek ontstaat doordat er allerlei kleine tegeltjes samengevoegd worden en gezamenlijk een patroon, speciale vorm of kleurenpalet vormen. De variatie is natuurlijk eindeloos.

Muretto's 

Een muretto bestaat uit een een strip die op een soortement matje is vastgelijmd. In de breedte verspringen de muretto's, waardoor er patronen gecreëerd kunnen worden. Ook hier zijn de opties ontelbaar. 

Decortegels 

Niets is er zo oogverblindend mooi als decortegels. Houd je van enige artistieke intelligentie en fraaie ontwerpen die de aandacht trekken? Kies dan voor decortegels en leef je uit! 

Wandtegels 

Wandtegels zijn specifiek ontworpen voor gebruik op wanden. Als je deze tegels in de badkamer wilt gebruiken, dien je er rekening mee te houden dat ze niet op de vloer aangebracht kunnen worden. 

Stroken tegels 

Veel gezien en sinds enkele jaren uitermate populair zijn de stroken. Dit zijn langwerpige tegels die - anders dan muretto's - niet zijn voorzien van een matje. Stroken zijn toepasbaar als wanddecoratie, maar kunnen ook aangebracht worden op badkamermuren of als plinten gebruikt worden. 

Listello tegeltjes 

Listello is de naam voor sierlijke randen die tussen tegels geplaatst kunnen worden of waarmee tegeltjes fraai afgewerkt kunnen worden. Meestal worden listello's aangebracht op badkamerwanden en niet op de vloer. 

Jolly: luxueuze afwerking van hoeken 

Ten slotte kennen we nog de jolly. Dit type tegel dient als luxueus afwerkingsmateriaal voor hoeken en wordt wel gebruikt in plaats van aluminium hoekstrippen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen