pinterest
Inspiratie voor een regendouche

Inspiratie voor een regendouche

Regendouches hebben tal van voordelen 

Wellicht heb je plannen om een regendouche in de badkamer te plaatsen. Al dan niet in combinatie met nieuwe douchewanden, een inloopdouche en/of inspirerende nieuwe tegels. Met een regendouche maak je in elk geval een goede keuze, want dit soort douches heeft enkele interessante voordelen. Allereerst natuurlijk de hoge mate van comfort. Een stortdouche voor inloopdouche plaatsen betekent voortaan: altijd heerlijk douchen, omdat je een stortvloed van water over je heen krijgt. Een tweede voordeel is dat een regendouche lekker luxe oogt. Je creëert er een moderne look mee in huis! En ten slotte is een regendouche vandaag de dag, mede door technische verbeteringen, een stuk voordeliger voor de portemonnee en - door de introductie van de ecologische rgendouche - ook voor het waterverbruik dan enkele jaren geleden. 

Keuzemogelijkheden genoeg 

'Leuk,' denk je wellicht, 'een stortdouche plaatsen. Maar er is zo veel keuze op dit gebied! Hoe kies ik precies een stortdouche uit?' Met de onderstaande tips en ideeën kun je de nodige inspiratie opdoen, die het kiezen van een voor jou perfecte regendouche al een stuk eenvoudiger maakt. Lees ze goed door en doe er jouw voordeel mee! 

1. Creëer ruimte met een inbouwregendouche 

Wanneer je een inbouwregendouche kiest, kun je ruimte besparen. Een inbouwregendouche is een douche waarbij de stang ingebouwd wordt in de muur of douchewanden. Een voordeel van dit type douche als stortdouche voor inloopdouche laten inbouwen, is de uitstraling. Een inbouwregendouche ziet er lekker strak en modern uit. En verder scheelt dit douchetype het nodige schoonmaakwerk: de stang hoef je immers niet te reinigen. Een nadeel is dat deze douche vereist dat een deel van de muur weggebroken wordt bij de aanleg - wat ook betekent dat er nieuwe muurtegels dienen te komen - en daarom duurder is om aan te leggen dan een stortdouche met losse stang, ofwel een opbouwdouche. 

2. Een opbouwregendouche heeft ook voordelen 

Een opbouwregendouche is ook prachtig. Hierbij wordt de douchestang op de douchewand of douchemuur aangebracht. Voor het aanleggen hoeft er niets weggebroken te worden. Daarom is de regendouche van het type opbouw voordeliger dan een inbouwstortdouche. 

3. Als milieufanaat comfortabel douchen? 

Met de ecologische regendouche kun je ook als milieubewust persoon gerust onder een regendouche stappen, zonder je schuldig te hoeven voelen over het water- en energieverbruik. Een regendouche gebruikt 25 liter water per minuut, terwijl een gewone douche slechts 11 liter per minuut verbruikt. Kies je echter voor een ecologische regendouchekop, dan valt het verbruik met 17 liter relatief mee.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen