pinterest
Verduurzaam de badkamer

Verduurzaam de badkamer

Een groot deel van het water en de energie in huis worden verbruikt in de badkamer. Wanneer je op het punt staat om te verbouwen, is dit dus het moment om door middel van het ontwerp het verbruik te verlagen en je badkamer in zijn geheel te verduurzamen. Ook wanneer er nog geen verbouwing in zicht is, zijn er verschillende tips die je kunnen helpen om je badkamer duurzamer te maken.

Afbeelding

Water- en energieverbruik

Er zijn tal van manieren waarop je je water- en energieverbruik in de badkamer kunt verlagen. Overweeg bijvoorbeeld om een douche aan te schaffen met terugwinning van warmte. Kies bovendien voor een waterbesparende douchekop. Als je altijd slechts vijf minuten doucht, kun je per douchebeurt al zo’n tien tot vijftien liter water besparen.
Indien een bad absoluut niet in jouw badkamer mag ontbreken, is het verstandig de zijkant en de onderzijde van het bad te isoleren. Hierdoor zal het badwater langer aangenaam blijven. Natuurlijk moet een badkamer behaaglijk warm zijn, maar de verwarming constant hoog opstoken is geen duurzame oplossing. Een beter alternatief is om een lage basistemperatuur aan te houden en infraroodpanelen te gebruiken om de badkamer op een comfortabele temperatuur te brengen, wanneer je gebruikmaakt van de ruimte.
Daarnaast kun je stookkosten verlagen door het badkamerraam van HR +++ glas te voorzien. Ten slotte is het raadzaam een ventilatievoorziening aan te schaffen die zuinig omgaat met energie.

Duurzaam ontwerp

Een duurzaam badkamerontwerp gaat verder dan enkel het water- en energieverbruik in overweging te nemen. Ook het gebruikte materiaal behoort een lange levensduur te hebben en geen schadelijke stoffen te bevatten. Vooral in de badkamer is materiaalkeuze belangrijk, vanwege de hoeveelheid vocht waar het tegen bestand moet zijn. Glas en keramische tegels hebben bewezen een geweldige keuze te zijn, omdat ze vochtbestendig zijn en lang meegaan.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen