pinterest
Veiligheid in de badkamer: essentiële hulpmiddelen

Veiligheid in de badkamer: essentiële hulpmiddelen

Een ongeluk in de badkamer: daar denkt natuurlijk niemand graag over na. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Een badkamer is de meest vochtige kamer in het huis en dat maakt de kans op uitglijden helaas een stukje groter. Helemaal wanneer je niet zo goed meer ter been bent, kan dit wat risico’s met zich meebrengen. Gelukkig zijn er genoeg essentiële hulpmiddelen waarmee jij jouw badkamer veilig kunt maken en zelfs ongelukken kunt voorkomen. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Comfortabel en veilig douchen

Wanneer je wat minder goed ter been bent, een blessure hebt of om een andere reden minder lang kunt staan, kan douchen soms lastig of zelfs onmogelijk worden. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk: de douchestoel. De naam zegt het al: deze stoel is speciaal ontworpen om je te ondersteunen bij het douchen. De stoel is stabiel, glijdt niet weg en is comfortabel. Handig!

Er zijn veel verschillende opties als het gaat om douchestoelen. Als je veel ondersteuning wenst, kun je gaan voor een mobiele douchestoel met leuningen. Je kunt ook kiezen voor een praktisch inklapbaar douchestoeltje, dat je kunt monteren aan de wand. Kies wat voor jou het fijnste en vooral het veiligste voelt!

Kleine ongelukjes in de badkamer

Een ander klein ongelukje is een veelvoorkomend probleem onder ouderen, namelijk: urineverlies. Dit is nu eenmaal menselijk en hartstikke normaal, maar dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend. Gelukkig bestaat er voor deze ongelukjes ook een essentieel hulpmiddel: Tena incontinentiemateriaal. Dit materiaal is betrouwbaar, comfortabel en zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. 

Of je nu last van matig of zwaar urineverlies hebt, er is genoeg keuze in incontinentiemateriaal. Je kunt kiezen voor een broekje dat aanvoelt als normaal ondergoed, of je kunt kiezen voor een slip met klittebandsluiting of juist gaan voor een inlegger. Er is een ruime hoeveelheid keuze, dus probeer en kies vooral wat voor jou het meest comfortabel voelt. 

Better safe than sorry

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer je begint te twijfelen of je badkamer veilig genoeg is, kun je het beste direct actie ondernemen. Liever te vroeg dan te laat! Ga voor een douchestoel wanneer het staan in de douche niet langer lukt. Kies voor het model dat voor jou het veiligst voelt. Wanneer je last hebt van urineverlies kun je kiezen voor het incontinentiemateriaal van Tena. Dit zorgt voor een comfortabel en veilig gevoel. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen