pinterest
X2O badkamers

X2O badkamers

Ga voor de badkamer die je aan iedereen wilt laten zien!

Producten Verkooppunten Brochures Ga naar de website
\
Dit is hoe je water en energie bespaart

Dit is hoe je water en energie bespaart

Dagelijks verbruiken we heel veel water. In de keuken, maar vooral ook in de badkamer. Wist je dat 40% van ons dagelijks waterverbruik voortkomt uit ons sanitair? Wil je besparen op water en energie, dan is het goed om bewust om te gaan met het waterverbruik van je sanitair. Dat is goed voor het milieu én natuurlijk voor jouw portemonnee.

Afbeelding

Hoe werkt dat eigenlijk, energie besparen via je kraan?

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt eigenlijk best mee. Het zit 'm vooral in het warm-water-verbruik. Warm water ontstaat doordat koud water wordt opgewarmd. Was je je handen met warm water, dan moet er constant koud water worden opgewarmd voor jouw reguliere wastafelkraan. Kies je voor een kraan met Cool Start technologie, dan start de kraan met koud water totdat je de hendel naar de andere kant draait. Zo hoeft de cv-ketel niet te starten met het produceren van warm water.

De meest recente waterbesparingstechnologie

Je kunt ook besparen door te kiezen voor kranen met waterbesparingstechnologie. Bij dat soort kranen komt er standaard minder water uit de kraan. Zet je de kraan dan op warm water, dan hoeft er minder water opgewarmd te worden dan bij een normale kraan. En minder water opwarmen = minder elektriciteits- en gasverbruik en dus minder energieverbruik = meer geld overhouden.

Grohe, Hansgrohe en Blaufoss investeren veel in waterbesparende kranen. Blaufoss kranen maakten de afgelopen jaren grote stappen op het gebied van besparing. Maar liefst 80% van de wastafelkranen uit hun huidige assortiment is waterbesparend. 

Hoe werkt een waterbesparende kraan precies?

Bij waterbesparende kranen wordt het vermogen van de kraan begrensd. Dankzij een zogenaamde doorstroombegrenzer loopt er minder water per minuut door de kraan. Bang dat je daardoor een krachtige waterstraal mist? Geen zorgen! Met een waterbesparende kraan van Blaufoss ben je verzekerd van een comfortabele en krachtige straal. 

 Drie ultieme besparingstips! 

1.     Douche niet te lang - Het is logisch, maar toch het goed om er bij stil te staan. Korter douchen bespaart water en is daardoor beter voor het klimaat. Vind je het lastig om korter te douchen? Zet een douchewekker of spreek met jezelf af dat je maximaal één liedje lang doucht.

2.     Douche niet te warm - Probeer de temperatuur van het douchewater zo laag mogelijk te houden. Stel de temperatuur van je thermostaatkraan ook zo laag mogelijk in. Zo’n thermostatische kraan zorgt dat je douchewater snel op de juiste temperatuur komt en blijft tijdens het douchen, maar daar kan je dus in bijsturen. Het is even wennen, maar het kan soms juist verfrissend zijn zo’n koude of lauwe douche!

3.     Laat water niet zomaar lopen - Een gewoonte van velen – de kraan laten lopen terwijl je je aan het scheren ben. Ben je je handen aan het inzepen of je tanden aan het poetsen - vergeet dan de kraan niet uit de zetten. Heb je lang haar? Doe dan de douche uit als je shampoo in je haar doet. Zo bespaar je een hoop water.

Meer weten over waterbesparende kranen? Ga ééns langs in de showrooms van X²O Badkamers.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen