pinterest
Redenen om je badkamer te verbouwen of te renoveren

Redenen om je badkamer te verbouwen of te renoveren

Afbeelding

Een mooie nieuwe badkamer is een droom van velen: het verhoogt je wooncomfort en je huis wordt er iets meer door waard. Een nieuwe badkamer is echter niet goedkoop en daarom schuiven veel mensen de verbouwing ervan voor zich uit. Er zijn echter een aantal redenen om de verbouwing of renovatie van je badkamer niet langer uit te stellen. De belangrijkste redenen staan in dit artikel voor je op een rij.

1. Je wilt je woning verduurzamen

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda. Je kunt jouw bijdrage leveren door je woning, inclusief je badkamer, energiezuiniger te maken. Een goed ventilatiesysteem, een waterbesparende douchekop, een grijswatersysteem waarbij je douchewater hergebruikt om de wc door te spoelen, ledverlichting en het isoleren van een buitenmuur: het zijn zomaar wat ideeën om je badkamer milieuvriendelijker te maken.

2. Leidingen en vloeren zijn aan vernieuwing toe

Als je een oude badkamer hebt, dan kan het hard nodig zijn om de leidingen te vernieuwen. Je kunt er veel schade van hebben als een leiding springt en wordt dan op onnodige kosten gejaagd. Schade door achterstallig onderhoud wordt immers niet door de verzekeraar vergoed. Als je in een ouder huis met houten vloeren woont, kun je er ook mee te maken krijgen dat de vloer onder je badkamer in de loop der tijd is gaan rotten. Voor je eigen veiligheid is het dan van groot belang om daar snel iets aan te laten doen.

3. Je wilt zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen

Door ouderdom of ziekte kun je last krijgen van lichamelijke gebreken, waardoor het nodig is om je badkamer aan te passen. Te denken valt aan het vervangen van een bad door een inloopdouche, het aanbrengen van een antislipcoating op gladde tegels, het installeren van kranen die eenvoudig te bedienen zijn en/of het aanbrengen van steunbeugels. Ook als je nu nog helemaal fit bent, kun je er bij het ontwerp voor je nieuwe badkamer op letten dat deze zoveel mogelijk levensloopbestendig is.

4. Een nieuwe badkamer is beter schoon te houden

Een sterk gedateerde badkamer functioneert vaak nog wel, maar is niet echt comfortabel. Er kunnen nogal wat mankementen zijn aan kranen of tegels. Dit zorgt dagelijks voor ergernissen. Een badkamer met gebroken tegels of een wc-pot waarvan het glazuur is aangetast, laat zich niet eenvoudig schoonmaken. Je vraagt je waarschijnlijk steeds vaker af waarom je nog met het schoonmaakdoekje in de weer bent. Na de verbouwing van je badkamer zul je dit gevoel niet meer hebben.

Hoe kun je een verbouwing of renovatie van je badkamer financieren?

Er zijn dus enkele goede redenen om je badkamer zo snel mogelijk een opknapbeurt te geven. Vraag is alleen: hoe ga je dat financieren? Een nieuwe badkamer kost gemiddeld €6.000. Als je geen eigen spaargeld hebt, dan heb je een aantal andere opties om je nieuwe badkamer te financieren. Zo kun je een extra hypotheek afsluiten of geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Veel mensen vinden geld lenen een grote stap, maar het afsluiten van een lening is de moeite waard als je je bedenkt dat een nieuwe badkamer je wooncomfort in meerdere opzichten zal verhogen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen