pinterest
Kies voor een pvc vloer in je badkamer

Kies voor een pvc vloer in je badkamer

Steeds vaker kiest men voor een pvc vloer in huis, het is daarom inmiddels één van de meest gekozen vloeren. Dit komt onder andere omdat pvc onderhoudsvriendelijk is, de vloer kan tegen een stootje, het is in veel verschillende soorten verkrijgbaar en ook is een pvc vloer meestal bestand tegen water. Dit alles maakt dat de vloer geschikt is voor het hele huis en dus óók voor de badkamer. Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor je badkamer, overweeg dan ook zeker pvc en dit is waarom.

Waterbestendig

Er zijn veel redenen waarom pvc zo geschikt is voor in de badkamer, voornamelijk omdat de meeste pvc vloeren waterdicht zijn. Ze zijn namelijk behandeld op een bepaalde manier zodat vocht niet binnen kan dringen en dat maakt het een perfecte vloer voor in de badkamer.

Duurzame keuze

Een pvc vloer is een duurzame keuze, het is namelijk een sterk materiaal dat tegen een stootje kan. Een pvc vloer van een goede kwaliteit is zo goed als slijtvast en je kunt er jarenlang plezier van hebben. Het is wel belangrijk om te kiezen voor de juiste ondervloer, dit heeft namelijk invloed op je pvc vloer en de houdbaarheid ervan.

Makkelijk in onderhoud

Een badkamer is een ruimte die regelmatig een schoonmaakbeurt nodig heeft, een vloer met pvc is heel makkelijk schoon te houden. Af en toe met de stofzuiger het stof verwijderen en een paar keer per maand dweilen is veelal voldoende om de vloer mooi te houden.

Veel verschillende soorten pvc

Door de populariteit van pvc vloeren is inmiddels het aanbod ontzettend groot. Wil je graag een natuurlijke uitstraling in je badkamer, kies dan voor een plank met een houtlook. Tegenwoordig is de kwaliteit zo goed dat je het soms nauwelijks van echt hout kan onderscheiden, Floorlife pvc heeft bijvoorbeeld een prachtige collectie met pvc vloeren in allerlei houtprints.

Ook heb je tegenwoordig pvc tegels in een betonlook, ideaal als je houdt van een stoere inrichting. Wil je juist een speelse look geven aan je badkamer, kies dan voor een pvc tegel met een gekleurde print en in één opslag is je badkamer een stuk minder saai. De mogelijkheden wat betreft pvc vloeren zijn eindeloos. Ben je benieuwd geworden naar alle pvc vloeren van Floorlife, kijk hier voor meer!

Tips voor het leggen van pvc in de badkamer

Een pvc vloer kan je zelf leggen, maar mocht je niet veel ervaring hebben in het leggen van vloeren dan is het verstandig om een professional in te schakelen. Een professioneel bedrijf kan goed met je meedenken en ze weten door hun ervaring wat bijvoorbeeld de beste ondergrond voor jouw badkamer is.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om een pvc vloer over je huidige vloer te leggen? Dat maakt het ideaal voor in de badkamer, gezien daar vaak tegels liggen en het slopen van vloertegels is een zware klus. Zorg wel dat de ondergrond zo egaal mogelijk is en maak daarom gebruik van een goede ondervloer, doe je dit niet dan kan je pvc vloer alsnog krom gaan trekken.

Pvc is waterbestendig maar het is wel slim om naden af te dichten met bijvoorbeeld waterdichte lijm of kit voor extra bescherming tegen vocht.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg redenen te bedenken waarom pvc zo geschikt is voor in de badkamer. Mocht je nog twijfelen, ga vooral eens langs bij verschillende winkels om nog meer inspiratie op te doen en bekijk de vele mogelijkheden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen