pinterest
Hoe kies je een badkamerspiegel?

Hoe kies je een badkamerspiegel?

Vorm versus functie

Bij het kiezen van een badkamermeubel is het belangrijk rekening te houden met de beschikbare ruimte. Als je een compacte badkamer hebt, kan een hoekkast de perfecte keuze zijn, of een gewone kast met één deur bespaart ruimte aan de muur.

Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het aantal mensen dat de badkamer zal delen en de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kasten goed zijn ingedeeld, gemakkelijk te onderhouden zijn en bestand zijn tegen vocht.

Een goede leidraad is om een stijlvolle spiegelkast te kiezen die ongeveer even groot is als jouw wastafel of badmeubel. Bij Drench wordt een breed scala aan spiegelkasten aangeboden, waaronder verlichte kasten en stoomvrije spiegelkasten van enkele topmerken. Ook vind je hier ruimtebesparende hoekkasten van topmerken zoals Designspiegels.nl en Roper Rhodes.

De maat van je badkamerspiegel

Bij het kiezen van de afmetingen van je badkamerspiegel, moet je niet alleen rekening houden met de functie, maar ook met de verhoudingen. Om een evenwichtige look te creëren, kan je de grootte van je spiegel afwegen tegen die van je badkamermeubel.

Normaal gesproken zijn spiegels niet breder dan het badmeubel zelf, op enkele uitzonderingen na die we later zullen bespreken. Een gebruikelijke aanpak is om de spiegel precies even breed te maken als het badmeubel, zodat de twee perfect op één lijn staan. Dit is natuurlijk veel gemakkelijker met een spiegel op maat, omdat je misschien geen kant-en-klare spiegel vindt met de exacte breedte van jouw wastafel.

Aluminium badkamerkasten

Aluminium badkamerspiegelkasten zijn verkrijgbaar in een uitgebreide en stijlvolle reeks ontwerpen, waaronder kasten met een enkele en dubbele deur en verlichte- en niet-verlichte spiegelkasten. Aluminium spiegels hebben verschillende voordelen: het aluminium is licht van gewicht, zeer sterk en biedt een uitstekende weerstand tegen corrosie. Aluminium badkamerkasten zijn verkrijgbaar met prachtige functies zoals scheer aansluitingen, stoomvrije pads en sensor schakelaars.

Verlichte badkamerkasten

Verlichte badkamermeubels of verwarmde spiegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, met voldoende keuze voor alle badkamers. Ze zijn er in verschillende materialen zoals staal, aluminium, walnoot en eik, zodat je de perfecte oplossing kunt vinden passend bij jouw badkamerontwerp.

Niet verlichte badkamerkasten

Niet-verlichte badkamerkasten zijn verkrijgbaar in een breed scala van materialen en afwerkingen in een- en tweedeurs versies. Of je nu op zoek bent naar wit glans, licht olijf of antraciet, niet-verlichte kasten zijn zeer geschikt voor badkamers met veel natuurlijk licht, waar verlichting niet nodig is.

Badkamerkasten met scheerstopcontact

Badkamerkasten zijn een praktische en stijlvolle oplossing voor elke badkamer. Er zijn veel badkamerkasten verkrijgbaar met extra functies zoals een scheerstopcontact voor een elektrisch scheerapparaat of een elektrische tandenborstel.

Stoomvrije spiegelkasten

Stoomvrije spiegelkasten zijn een geweldige optie voor vochtige badkamers! Een dunne ontwaseming pad wordt geplaatst achter de spiegel die stoom en condensvorming stopt, wat een veel voorkomend probleem is voor spiegels in vochtige badkamers.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen