pinterest
Eenvoudige stappen voor het upgraden van je raambekleding

Eenvoudige stappen voor het upgraden van je raambekleding

Als je thuis eens lekker wilt opfrissen zonder meteen een grote verbouwing aan te pakken, is het vernieuwen van je gordijnen een slimme zet. Raambekleding is niet alleen praktisch omdat het licht en privacy reguleert, maar het kan ook echt de sfeer in je huis bepalen. In dit artikel nemen we een paar belangrijke punten over raambekleding met je door; van de verschillende soorten tot de kosten en de beste opties die je kunt kiezen.

Waarom raambekleding?

Raambekleding speelt een grote rol in hoe een kamer aanvoelt. Het kan licht filteren, je privacy beschermen en zelfs helpen om je energierekening laag te houden door isolatie. Maar het gaat niet alleen om de praktische kant; het juiste type gordijn of rolgordijn kan je kamer ook een hele nieuwe look geven. Of je nu gaat voor een strak en modern uiterlijk of iets warmers en traditioneels, de juiste raambekleding maakt het plaatje compleet.

Wat voor soorten raambekleding zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten raambekleding om uit te kiezen. Klassieke gordijnen komen in vele stoffen, van zware fluwelen tot lichte katoenen, en alles daartussenin. Rolgordijnen bieden een strakkere uitstraling en zijn geweldig in keukens en badkamers waar je misschien iets meer functionaliteit nodig hebt. Jaloezieën zijn ideaal voor het nauwkeurig regelen van de hoeveelheid licht en zijn makkelijk schoon te maken, wat ze een populaire keuze maakt in veel huishoudens. Dan zijn er nog shutters, die een elegante en tijdloze uitstraling bieden, en paneelgordijnen die bij uitstek geschikt zijn voor grotere ramen of als stijlvolle roomdividers.

Wat kost raambekleding voor een heel huis?

De kosten voor raambekleding kunnen sterk variëren afhankelijk van het type materiaal, de grootte van je ramen, en of je kiest voor maatwerk of standaardmaten. Voor een heel huis kun je denken aan bedragen die beginnen bij enkele honderden euro's en kunnen oplopen tot een paar duizend euro voor hoogwaardige, op maat gemaakte oplossingen. Het is slim om offertes te vergelijken en te kijken waar je de beste deal kunt krijgen, maar vergeet niet dat de kwaliteit van het materiaal en de afwerking ook belangrijk zijn.

Beste raambekleding om te kiezen

Bij het kiezen van de beste raambekleding moet je denken aan zowel stijl als functie. Overweeg welke sfeer je wilt creëren en welke praktische behoeften er zijn. In een slaapkamer wil je misschien verduisterende gordijnen die het licht buiten houden, terwijl in een woonkamer lichte en luchtige gordijnen prachtig kunnen zijn. Als je kinderen of huisdieren hebt, zijn gemakkelijk te reinigen materialen zoals polyester of aluminium jaloezieën een goede keuze. Denk ook aan energie-efficiënte opties zoals thermische gordijnen die helpen om de stookkosten in de winter te verlagen en je huis koel te houden in de zomer.

Als je nadenkt over een rolgordijn kopen, kijk dan naar de kwaliteit van de mechanismen en het materiaal. Een goed rolgordijn kan jarenlang meegaan en blijft mooi in zowel functionaliteit als uiterlijk. Kies iets dat past bij je stijl en de behoeften van je ruimte, en je zult zien hoeveel verschil een kleine verandering kan maken in je huis.

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen