pinterest
De perfecte tv-beugel: Jouw gids voor het kiezen en installeren

De perfecte tv-beugel: Jouw gids voor het kiezen en installeren

Het kiezen van de juiste tv-beugel is belangrijk voor de kijkervaring, maar ook in je interieur. Een goed geïnstalleerde tv beugel zorgt niet alleen voor een fijnere manier van kijken, maar kan ook ruimte besparen of een strakke look geven. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten tv-beugels, hoe je de juiste kiest en geven we tips voor een succesvolle installatie.

Soorten Tv-beugels

Er zijn verschillende soorten tv-beugels, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. De meest standaard tv beugels zijn de vaste beugels. Dit is de eenvoudigste en ook de meest betaalbare optie. Je plaatst de tv ermee dicht tegen de muur aan, wat zorgt voor een strakke look. Daarnaast heb je de tv-beugels die je kunt verstellen. Er zijn varianten die je kunt kantelen of die je geheel kunt draaien. Een kantelbare tv-beugel is vooral handig als je de tv wat hoger monteert, bijvoorbeeld op de schoorsteenmantel. Een draaibare tv-beugel is juist weer het populairste. Hierbij kun je de tv niet alleen kantelen, maar ook alle kanten op bewegen. Zo kun je de kijkhoek blijven aanpassen en vanaf verschillende plekken optimaal beeld hebben.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Er zijn een paar factoren waar je rekening mee moet houden als je een tv-beugel gaat aanschaffen. Als eerste moet je kijken naar een tv-beugel die geschikt is voor het formaat en gewicht van je tv. Ook moet je kijken naar de manier waarop je hem moet installeren. Sommige beugels zijn makkelijker te installeren dan andere en ook moeten de montagegaten passend zijn met je tv. Daarnaast moet je natuurlijk kijken naar hoe flexibel je de beugel wilt hebben. Als je vaak van zitplek verandert of vanuit verschillende hoeken wilt kunnen kijken, dan is een draaibare beugel de beste optie. Als je altijd een vaste kijkhoek hebt, dan is dit niet nodig en zal een vaste beugel al voldoende zijn.

De beugel installeren

Met de juiste voorbereiding zal het installeren van de tv-beugel een makkie worden. Je begint met het opmeten van de gewenste kijkhoogte. Hierna kun je de boorgaten op de muur markeren. Gebruik hierbij een waterpas om te zorgen dat de tv recht komt te hangen.

Gebruik een boor om de gaten te maken op de gemarkeerde plekken. Bevestig de beugel stevig aan de muur met de bijgeleverde pluggen en schroeven. Hierna hoef je alleen nog de montageplaat te bevestigen aan de achterkant van de tv en kun je de tv aan de beugel ophangen!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen