pinterest
Badkamer schoonmaken? 10 dingen die jij niet mag vergeten!

Badkamer schoonmaken? 10 dingen die jij niet mag vergeten!

Grote schoonmaak in jouw badkamer? We weten allemaal dat de badkamer een ruimte is die we goed moeten onderhouden. Er is een grote kans dat er zelfs een aantal dingen zijn die je over het hoofd ziet. Kun jij wel wat tips gebruiken? Dit zijn tien dingen die je absoluut niet mag overslaan

1. Lege flessen weggooien

Waarschijnlijk staat je douchebak er vol mee: flessen douchegel en shampoo waar het laatste restje inmiddels wel uitgeknepen is! Geef het op! Gooi ze weg! Dat scheelt een hoop troep!

2. Roest verwijderen

Waar water en metaal samenkomen ontstaat onvermijdelijk roest. Dikke kans dat ook jouw badkamer beschikt over een aantal roestige plekjes. Roest verwijderen kan makkelijk met cola, azijn of een spuitbus met roestverwijderaar.

3. Herindelen

Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd de badkamerproducten opnieuw in te delen. Make up bij make up. Bodyproducten bij bodyproducten. Of geef ieder gezinslid een eigen mandje met spullen. Dikke kans dat alles binnen no time weer door elkaar ligt, maar hey, proberen kan altijd.

4. Stofzuigen

Klinkt misschien logisch, maar wist je dat veel mensen hun badkamer niet stofzuigen? De natte ondergrond maakt het ook een beetje ingewikkeld, maar ook de badkamer wordt stoffig en er zwerven waarschijnlijk een hoop haren rond. Maak de vloer zo droog mogelijk en ga er dus toch met een stofzuiger overheen!

5. Putjes leeghalen

Een vervelend klusje, maar als je verstopping wil voorkomen, mag je dit echt niet overslaan. Als je je handen niet vuil wil maken: gebruik dan een verbogen paperclip!

6. Schrobben

In de douchebak kunnen veel zeepresten achterblijven. Gevaarlijk! Hier kun je namelijk onverwachts over uitglijden. Zorg dus dat je regelmatig een schuurspons met allesreiniger door de douchebak haalt.

7. Haal de zwanenhals er eens af

Ook dit is geen prettig klusje, maar wel cruciaal ter preventie van verstopping. De zwanenhals onder de wasbak kun je er gemakkelijk zelf afdraaien. (Let op: zet er een teiltje onder, ook als de kraan niet aanstaat) Met een mesje kun je vervolgens de vastgekoekte zeepresten weghalen. Wedden dat je kraan weer veel lekkerder doorloopt?

8. Kalk verwijderen

Kalk kun je het best verwijderen met een spuitbusje antikalk en een schuurspons. Kalkaanslag in de badkamer is onvermijdelijk, maar gelukkig niet heel moeilijk aan te pakken.

9. Schimmel verwijderen

Waar het warm en vochtig is kan schimmel ontstaan. Vaak zit dit in de de voegen van je badkamertegels. Vul een plantenspuit met water en los er wat soda in op. Spuit dit over de schimmelplekken en schrob het los met een oude tandenborstel. Let op: soda kan heftig zijn voor je handen dus draag handschoentjes!

10. Haal eens een doekje over de kraan

Last but not least. Haal eens een doekje met allesreiniger over de kraan. Veel mensen vergeten dit, maar een blinkende kraan geeft direct een schoon gevoel. Dus, moet jij je badkamer deze week weer schoonmaken? Volg dan deze 10 tips!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen