pinterest
3 tips voor het aanschaffen van een nieuwe badkamer

3 tips voor het aanschaffen van een nieuwe badkamer

Afbeelding

Bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Wil je een bestaande badkamer volledig laten renoveren? Kies je voor een aantal nieuwe elementen in een bestaande badkamer? Of wil je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer bij je woning aan laten bouwen? In dit artikel geven we je drie handige tips voor het vernieuwen van een bestaande badkamer of het aanbouwen van een volledig nieuwe ruimte.

Tip 1: doe inspiratie op aan de hand van blogs van interieurstylisten

Veel interieurstylisten houden een persoonlijke blog bij! Sommige doen dit aan de hand van een website, anderen via sociale media. Kijk bijvoorbeeld eens op de Instagram-accounts van bekende interieurstylisten uit Nederland. Je vindt hier talloze foto’s van de door hen ingerichte ruimtes, waarmee je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt bij het inrichten van een nieuwe badkamer. Je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan vrienden en kennissen, om eens in hun badkamer te kijken.

Kom je er niet uit bij het ontwerp van je nieuwe badkamer? Loop in dat geval eens binnen bij een badkamerwinkel voor persoonlijk advies!

Tip 2: houd rekening met extra kosten bij een badkamerrenovatie

Badkamers vernieuwen vergt doorgaans meer dan het uitzoeken van nieuwe meubels en sanitaire voorzieningen voor in je badkamer. Denk bijvoorbeeld ook aan het stucwerk op het plafond wat vernieuwd moet worden, de tegels op muren en vloeren die aan vervanging toe kunnen zijn, enzovoorts. Met deze extra kosten wordt vaak geen rekening gehouden, waardoor de renovatie van de badkamer plotseling veel duurder blijkt te zijn. Door vooraf een duidelijk plan op te stellen, weet je precies hoeveel je nieuwe badkamer zal gaan kosten.

Tip 3: kies voor badkamermeubels in dezelfde stijl

Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer is het raadzaam om alles in dezelfde stijl aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een hele moderne badkamer met donkere tegels, strakke sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Mocht de rest van het interieur in huis klassieker zijn, dan kan het logischerwijs de overweging waard zijn om voor een klassieke badkamer te kiezen. Bovenal is het belangrijk om de stijl van het sanitair en de meubels in de badkamer hetzelfde te houden. Een te groot contrast tussen verschillende stijlen kan de badkamer een rommelige uitstraling geven. Iets wat je logischerwijs wenst te voorkomen!

Met kleine accessoires kun je de badkamer een persoonlijke touch geven. Kies bijvoorbeeld voor een mooi klassiek plantenpotje met een klein kamerplantje.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen