Wastafels en waskommen in alle vormen en materialen

De vorm, het materiaal, het formaat en zelfs de afvoer van een wastafel of waskom kan de stijl en sfeer van de badkamer mede bepalen. Klassiek, modern, vrijstaand of ingebouwd; dit element kan de badkamer een eigen signatuur geven. Geen wonder dat er steeds weer nieuws is op het gebied van wastafels. 

Eyecatcher in de badkamer

De wastafel wordt van alle elementen in de badkamer misschien wel het meest gebruikt. Een goed gekozen wastafel - al of niet in combinatie met een badkamermeubel - bepaalt voor een deel het comfort in de badkamer.  De waskom - losstaand, opzet- of inzetmodel - is momenteel populair in de moderne badkamer. Ook de “conventionele” wastafel is verrassend flexibel; hoekmodellen besparen ruimte, ondiepe platte bakken of ovale en organisch gevormde exemplaren spreken een duidelijke stijltaal.

Materialen

Wastafels worden meestal gemaakt van keramiek met een kalkwerende laag. Hierdoor heb je er extra lang plezier van. Maar gelukkig kiezen designers tegenwoordig ook vaak voor niet bepaald voor de hand liggende materialen. Met een verbluffend resultaat! Innovatieve kunststoffen - zoals Solid Surface - zijn momenteel hot. Betonnen waskommen of wasbakken van natuursteen of composietsteen met een houten wastafelblad zijn een in het oog springende en eigenzinnige combinatie.

Verschillende vormen

De traditionele wastafelzuil met de klassieke rechthoekige wastafel is nog altijd in trek, maar ook de zwevende opstellingen waarbij de ophangconstructie in de muur of in een voorzetwand is weggewerkt zijn in opmars. Het resultaat is puur en ruimtebesparend.  De vorm van de wasbak is echt iets om over na te denken. Ronde vormen zijn ergonomisch gezien een aanrader, omdat je je niet kan stoten aan scherpe hoeken. Maar voor een breed en rechthoekig exemplaar voor meerdere personen is ook wat te zeggen: deze is ideaal voor het 'spitsuur' in een gezin.

Voorbeelden van wastafels

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Villeroy & Boch wastafel-waskom Architectura #wastafel
Het minimalistische design van de Architectura collectie van Villeroy & Boch past in elke badkamer. De wastafels zijn er in verschillende formaten en zijn beschikbaar in ronde, ovale of rechthoekige vormen. De wastafels zijn te monteren aan de wand of als opzetwastafel. Bovendien zijn er mooie materialen voor het wastafelblad beschikbaar zoals graniet, hout of laminaat.

Opzet waskom London van Jee-O
De subtiele, dunne randen zorgen van opzet waskom London zorgen voor een heel pure, minimalistische uitstraling. Qua stevigheid maakt het niet uit: het toegepaste DADOquartz is keihard en oersterk. Waskom met wandkranen via Jee-O

Kleur in de badkamer met de Artis Color wastafels en waskommen van Villeroy & Boch #badkamer

Kleur in de badkamer? De wastafels en waskommen Artis Color van Villeroy & Boch zijn een blikvanger in de badkamer. De wastafels zijn zijn helderwit aan de binnenkant en hebben een gekleurde buitenkant met matte finish. Het kleurenpalet telt 15 tinten en ze zijn gemaakt van TitanCeram; een stoot-, slag- en krasvast materiaal dat perfect bestand tegen hitte en koude en kan eenvoudig worden gereinigd. Er is keuze uit vier vormen: rond, ovaal, rechthoekig en vierkant. Ook met bijpassende baden!

Meer inspiratie en informatie?

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van wastafels & waskommen ook eens bij "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

BROCHURE AANVRAGEN

Jee-O Bathroom Collection -
Jee-O Bathroom Collection

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen