pinterest
Wel of niet je wasmachine in de badkamer zetten

Wel of niet je wasmachine in de badkamer zetten

Het lijkt praktisch om je wasmachine in de badkamer te zetten. Het staat lekker dicht bij de wasmand en in sommige huizen is er ook nergens anders plaats voor dit grote apparaat. Toch kun je je afvragen of het wel verstandig is. Stroom en water zijn immers een riskante combinatie en je wil natuurlijk nog wel zonder problemen kunnen douchen. Hoe plaats je je machine nu veilig in de badkamer?

Veilig of niet?

Je kunt dit apparaat veilig in je badkamer zetten, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo mag je de machine alleen plaatsen in zone 2 of 3. Deze zones zijn gebaseerd op de IP-waardes en geven aan hoe goed jouw apparaten (lampen, radiatoren, machines) afgeschermd zijn tegen vaste stoffen en vloeistoffen. Zone 2 zijn de ruimtes (0-60 cm) naast de douchecabine en het bad. Je kunt de machine dus in principe direct naast de douchecabine zetten, mits je gebruikmaakt van een trekschakelaar. Zone 3 is 60 cm of verder van je bad of douchecabine verwijderd.

Ook je droger kan in zone 2 of 3 geplaatst worden. Hou er wel rekening mee dat de meeste drogers een afvoer nodig hebben. Ook moet je trekschakelaar aansluiting kunnen bieden aan twee apparaten. Gebruikelijker is dat de machines aangesloten worden op een aparte groep. Je kunt een groep bij laten plaatsen door een erkende installateur. Zo kun je veilig gebruikmaken van je beide machines. 

FotoWel of niet je wasmachine in de badkamer zetten

In het geval van lekkage

Zelfs de beste wasmachines kunnen stukgaan en lekken. Je badkamer heeft waarschijnlijk een afvoerputje voor water. Toch zal dit niet afdoende zijn om te voorkomen dat een lekkende machine je badkamer en uiteindelijk je huis blank zet. Plaats dus altijd een waterstop. Als je net een machine hebt gekocht, zal deze zelf al een stop hebben. Mocht je apparaat al wat ouder zijn, dan kun je het er zelf opzetten. Een watermelder kan een alternatieve oplossing bieden, ook al is het nadeel ervan dat je thuis moet zijn om het alarm te horen. Anders loopt je huis alsnog onder water. Een lekbak plaatsen helpt tegen kleinere lekkages, maar zet geen zoden aan de dijk wanneer je machine hevig lekt.

Ombouw voor apparaten

Tegenwoordig is een stijlvolle inrichting van de badkamer voor veel mensen ook belangrijk. Eén of twee grote witgoedmachines in deze ruimte kunnen dan echt een doorn in het oog zijn. Om je zorgvuldig gekozen stijl in de badkamer te bewaren, kun je een stijlvolle kast voor de machine(s) laten plaatsen. Zo kijk je niet tegen je witgoed aan wanneer je tot rust wilt komen in bad.

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen