pinterest
Wastafel-ideeën voor elke badkamer

Wastafel-ideeën voor elke badkamer

De wastafel is misschien wel het meest veelzijdige element van de badkamer. Modern, strak, klassiek, ingebouwd of los; geen item is beter geschikt om het geheel een eigen signatuur te geven. Geen wonder dat trends zich in hoog tempo afwisselen. Dat geldt niet alleen voor de vorm, maar ook voor het materiaal, het formaat en de afvoer. Het aanbod biedt iedereen wel een mooi alternatief.

FotoWastafel-ideeën voor elke badkamer

Jee-O Slimline

Stijlvolle wastafels

De wastafel wordt van alle elementen in de badkamer misschien wel het meest gebruikt. Daarom verdient deze belangrijke blikvanger alle ruimte. Een goed gekozen wastafel - al of niet in combinatie met een meubel - bepaalt voor een deel de sfeer en het comfort in de badkamer.  De keuze is daarom groot: van klassiek tot minimalistisch en van opzetwaskom tot inbouwwastafel. De waskom - losstaand, opzet- of inzetmodel - is ongekend populair in de moderne badkamer. Ook de conventionele wastafel toont zich verrassend flexibel. Hoekmodellen besparen ruimte. Ondiepe platte bakken of ovale en organisch gevormde exemplaren spreken een duidelijke stijltaal.

FotoWastafel-ideeën voor elke badkamer

Primabad Blend

Puur design

Wastafels zijn dankbaar materiaal in de handen van designers. Die goochelen er op los met aparte combinaties van - in eerste instantie - niet bepaald voor de hand liggende materialen. Eigenzinnige combinaties van aardewerk en blinkend roestvrij staal of een porseleinen waskom op een houten tafelblad zijn allang geen uitzondering meer. De wastafel staat overigens niet meer per definitie op een wastafelzuil, maar hangt steeds vaker aan de muur of is op een handige manier geïntegreerd in of op een badmeubel.

FotoWastafel-ideeën voor elke badkamer

Duravit Durasquare

Prachtige vormen

De traditionele wastafelzuil met de klassieke rechthoekige wastafel is nog altijd in trek, maar ook de vrijstaande zuilwastafel - een opvallend en stijlvol object - is in opmars. Betrekkelijk nieuw zijn de zwevende opstellingen waarbij de ophangconstructie in de muur of in een voorzetwand is weggewerkt. Het resultaat is puur, eenvoudig en ruimtebesparend.  De vorm van de wasbak is iets om over na te denken. Ronde vormen zijn ergonomisch gezien een aanrader: je kunt je immers niet stoten aan scherpe hoeken. Maar voor een rechthoekig, meerpersoons exemplaar is ook wat te zeggen: deze is ideaal voor 'spitsuursituaties' in een gezin met kinderen. En er is meer: wat te denken van een wastafel in een handige en ruimtebesparende driehoeksvorm, die prima past in de hoek van een kleine badkamer?

FotoWastafel-ideeën voor elke badkamer

Riho Solid Surface

Duurzame materialen en een innovatieve afvoer

Wastafels worden van oudsher gemaakt van keramiek. Meestal is het keramiek dat vandaag de dag wordt geproduceerd, behandeld met een kalkwerende laag. Hierdoor heb je extra lang plezier van de wastafel. Innovatieve kunststoffen zijn momenteel hot. Hout is overigens geen taboe meer voor de wastafel. Terug van weggeweest is terrazzo, dat bestaat uit marmerkorrels of scherven die in cement of klei zijn gedrukt. En dan zijn er nieuwe materialen als composietsteen, edelstaal/email, glas en beton. Ook de afvoer heeft een metamorfose ondergaan. De traditionele afvoer wordt in design wastafels steeds vaker vervangen door een simpele afvoergoot op het laagste punt. Maar ook dit gegeven is alweer voorbijgestreefd door een inventieve oplossing. De afvoer in de modernste modellen is onzichtbaar gemaakt door een plateau dat dienst doet als een soort dubbele bodem. Inventief en stijlvol.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van wastafels kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoWastafel-ideeën voor elke badkamer

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen