pinterest
Behaaglijk warme badkamer met Viega Fonterra vloerverwarming

Behaaglijk warme badkamer met Viega Fonterra vloerverwarming

Wanneer je van plan bent om de badkamer te verbouwen, overweeg dan meteen vloerverwarming. Behaaglijk warme voeten wanneer je 's ochtends in de badkamer komt, geeft een groot gevoel van comfort. Het innovatieve systeem Fonterra van Viega zorgt zelfs voor meer dan alleen behaaglijk.

De voordelen van watergevulde vloerverwarming

Want met vloerverwarming kan je afscheid nemen van radiatoren in de badkamer en verminder je stofwerveling en schimmelvorming wat bevorderlijk is voor de gezondheid. Met watergevulde (dus niet elektrische-) vloerverwarming bespaar je bovendien op de energiekosten. Viega Fonterra vloerverwarming is een slangensysteem welke in prefab montageplaten wordt geklikt en wordt afgewerkt met een speciale gietmassa. Het systeem krijgt een bijzonder dunne afwerkvloer, waardoor er een lage opbouwhoogte ontstaat en de warmteoverdracht optimaal is. Terwijl bij de gebruikelijke radiatoren 22 graden vereist zijn, om een behaaglijke klimaat in de ruimte te bereiken, wordt dit bij Fonterra vloerverwarming al bereikt bij een kamertemperatuur van 20 graden. Hiermee wordt tot wel 12 procent bespaard op de verwarmingskosten. Bovendien zorgt het watergevulde systeem in de zomer voor een heerlijke verkoeling en in de winter voor aangename warmte. Dankzij de noppenplaten en de flexibele polybuteenbuis laat Fonterra Base zich snel, eenvoudig en veilig leggen door slechts één vakman. Het universele platensysteem met noppen biedt een oplossing bij nieuwbouwprojecten en door de geringe opbouwhoogte leent het zich uitstekend voor renovaties van o.a. badkamers.

Vloer- en wandverwarming

Voor de badkamer is de combinatie met wandverwarmingssystemen ideaal, omdat de warmte gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid en de wanden en hoeken droog en schimmelvrij blijven. Vloer- en wandverwarmingen zijn met hun lage bedrijfstemperatuur haast zuivere stralingsverwarmingen en bevinden zich bijna altijd op kamertemperatuur. Dit leidt automatisch tot betere hygiënische voorwaarden.

Klik op de foto voor een filmpje over dit systeem

FotoBehaaglijk warme badkamer met Viega Fonterra vloerverwarming

FotoBehaaglijk warme badkamer met Viega Fonterra vloerverwarming

FotoBehaaglijk warme badkamer met Viega Fonterra vloerverwarming

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen