Veilig schakelen in de badkamer

Schakelmateriaal in de badkamer plaatsen moet zorgvuldig en veilig gedaan worden. Je hebt hier te maken met een ruimte die over het algemeen als vochtig aangeduid kan worden. Het is daarom van belang om de elektriciteit hier op orde te hebben. Je kunt dan met een fijn gevoel genieten van je prachtige badkamer. Klinkt ingewikkeld? Dat is het helemaal niet. Je hebt tegenwoordig steeds meer keuze in schakelmateriaal dat geschikt is voor vochtige ruimtes.

Schakelmateriaal verlichting badkamer - Gira

Gira systeem 3000

Gerust kunnen genieten van je badkamer

Het is toch een heerlijk idee. Na een lange en drukke (werk)dag een warme douche of een warm bad nemen om te ontspannen. Even alle stress vergeten en je spieren tot rust laten komen. Maar kun je in je badkamer wel tot rust komen? Of maak je je zorgen over kortsluiting, omdat je schakelmateriaal hebt gebruikt wat niet geschikt is voor een vochtige ruimte? Het is dus belangrijk om, bij het aanleggen van een nieuwe badkamer, goed na te denken over het schakelmateriaal wat je hier gaat plaatsen. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook zodat je gerust kunt genieten van je prachtige nieuwe badkamer.

Welk schakelmateriaal heb je nodig in de badkamer?

Schakelmateriaal wat je in de badkamer gaat plaatsen moet voldoende beschermd zijn tegen vocht. Het gaat hier vaak om producten met beschermingsgraad IP44. Deze gradatie staat voor bescherming tegen spitse voorwerpen en dat het voorwerp plensdicht is. Dit is nodig om kortsluiting te voorkomen. De kans is in de badkamer natuurlijk groot dat er vocht op het schakelmateriaal terecht komt. 

Veilig schakelmateriaal dat past in een stijlvolle badkamer

Na het lezen van bovenstaande krijg je misschien een suffig beeld van waterdicht schakelmateriaal. Niets is minder waar! De ontwikkelingen op het gebied van schakelmateriaal in het algemeen volgen elkaar snel op. Zo ook op het gebied van schakelmateriaal met een hoge beschermingsgraad. Neem de producten van Gira. Zij produceren hele stijlvolle producten in verschillende lijnen. Hierdoor is er een ruime keuze aan producten. Voor elk type interieur en elke smaak is wel wat te vinden. 

Er blijft nog maar één moeilijke keuze over…

Dat je geschikt schakelmateriaal in je badkamer moet plaatsen is nu wel duidelijk. Maar dan blijft er nog één keuze over die je zelf moet maken. Welke kleur ga je kiezen? Dat is natuurlijk afhankelijk van de stijl en inrichting van je badkamer. Elektramat heeft daarom schakelmateriaal in verschillende kleuren. Zelfs waterdicht schakelmateriaal komt tegenwoordig in meerdere uitvoeringen. Het is daardoor mogelijk om al het schakelmateriaal in huis op elkaar aan te laten sluiten.

Veilig schakelen in de badkamer #verlichting #badkamer

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen