pinterest
Tegeltrends voor de badkamer

Tegeltrends voor de badkamer

Tegels zijn de basis voor de badkamer en bepalen de sfeer. Tijdloze tegels maken in 2019 plaats voor dessin. Denk aan golvende vormen, mozaïek en retro patronen. Tegels in gedurfde kleuren, maar zeker ook in een natuurlijk kleurenpalet. Ook unieke legpatronen maken hun intrede. Zo maakt een visgraatpatroon of tegels in verschillende vormen de badkamer gelijk eigentijds. Welke tegels passen bij jouw stijl? Om daar achter te komen zetten we samen met badkamerspecialist Baden+ de tegeltrends voor je op een rij.

FotoTegeltrends voor de badkamer

#1 Tegels met de sfeer van de natuur

De natuur is rustgevend en rust is fijn in de badkamer, zodat je heerlijk kan ontspannen. In veel moderne badkamers zie je tegels in natuurtinten. Lichte aardekleuren, veel verschillende grijstinten, betonlook of marmerlook. De technieken van nu maken het mogelijk om natuurlijke patronen realistisch in een tegel te verwerken. Zo zijn de nieuwste houtlook tegels voorzien van nerven en noesten die zelfs voelbaar zijn.

FotoTegeltrends voor de badkamer

Ook de natuurlijke tegels met een marmerlook kun je haast niet onderscheiden van het origineel. Extra mooi in XXL formaat, zodat je zo min mogelijk voegen hebt. Deze marmeren tegels bezorgen je dat luxe hotelgevoel.

FotoTegeltrends voor de badkamer

#2 Visgraat voor speels effect

Tegels in visgraatmotief zijn een te leuke nieuwe badkamertrend. Ze hebben een stijlvol speels effect, zowel op de vloer als op de muur. Voor het aanbrengen van deze tegels heb je wel vakkennis nodig. De langwerpige tegels worden met een hoek van 45 graden haaks tegen elkaar geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om de hele wand met dit patroon te betegelen, maar alleen een gedeelte geeft een te gek effect.

FotoTegeltrends voor de badkamer

#3 Een mediterrane look met terrazzo tegels

Veel trendy tegels van nu hebben een retro stijl.  Ken je nog de gespikkelde tegels in natuurlijke tinten? Terrazzo tegels werden honderden jaren geleden in Italië gemaakt met resten uit de marmergroeve. Met deze tegels betegelden ze hun terras (terrazzo). De Mediterrane Terrazzo tegels hebben met recht een comeback gemaakt. Sphinx tegels heeft deze klassieker een nieuw jasje gegeven. Keramisch, in verschillende kleuren verkrijgbaar en altijd een aanwinst voor je badkamer.

FotoTegeltrends voor de badkamer

#4 Retro met metro

Je hebt ze misschien wel eens gespot in Parijs of Londen: de bijzondere metro tegels. Tot onze grote vreugde zie je ze steeds vaker terug in de badkamer en de toilet-ruimte. Deze langwerpige tegels hebben een speciale glanzende coating, die het licht weerkaatst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Ook mooi in combinatie met patchwork tegels!

 FotoTegeltrends voor de badkamer

Hier zijn klassieke witte metrotegels gecombineerd met een bijzonder patroon op de vloer. Beide tegels vind je in het Mix & Match huismerk assortiment van Baden+.

Bron: Baden+

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen