pinterest
Douchen met de kracht van infrarood. Gezond de wintermaanden door!

Douchen met de kracht van infrarood. Gezond de wintermaanden door!

In de badkamer van je dromen wil je een ruime inloopdouche. De grote doucheruimtes met glazen wanden maken van douchen een ontspannen wellness-ervaring en dat is pure luxe. Naast de douches met verschillende massagestralen, regendruppels en watervallen zien wij steeds vaker een Sunshower in de douche en dat is niet voor niets! De Sunshower straalt namelijk veilig UV-licht tijdens het douchen en dat is niet alleen goed voor de gezondheid en je spieren, het geeft ook een extra ontspannen gevoel. In de wintermaanden verdubbelt de Sunshower zelfs je vitamine D niveau. Dat alles bij elkaar is nou precies wat we allemaal nodig hebben. In dit artikel vertellen we je er meer over. 

FotoDouchen met de kracht van infrarood. Gezond de wintermaanden door!

Het effect van UV-licht op je gezondheid

Het licht dat Sunshower tijdens het douchen uitstraalt, is goed voor je gezondheid. Iedereen kent het heerlijke gevoel van een dagje zon. Het ontspant, je voelt je energieker en zit beter in je vel. Dat komt doordat zonlicht ons lichaam op twee manieren voedt en verzorgt. Zonlicht zorgt voor een natuurlijke aanmaak van vitamine D, wat voor iedereen onmisbaar is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je met Sunshower het hele jaar door je vitamine D niveau peil op niveau kunt houden. Tegelijkertijd geeft het je energie, krijg je een stralende huidskleur en voel je jezelf beter.

Daarnaast verwarmt en ontspant het infrarode licht het lichaam en verzacht het pijnlijke spieren, voor sneller herstel van de spieren na het sporten. En UV-licht heeft een therapeutisch effect en kan worden ingezet bij chronische huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en zonallergie. En er zijn nog meer voordelen van een douche met UV-licht. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Voordelen van een Sunshower 

FotoDouchen met de kracht van infrarood. Gezond de wintermaanden door!

1. Genezing van binnenuit

Wie last heeft van rug- en nekklachten heeft bij het opstaan soms pijn. Vaak wordt warmtetherapie aanbevolen om deze klachten te verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood effectief is om het verkrampte gevoel in de rug en nek te verminderen. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers heeft warmtetherapie geen bijwerkingen.

2. Verlichting van pijn

Wetenschappelijk onderzoek door Medisch Centrum Twente en de Saxion Hogeschool toont aan dat gebruik van infrarood licht reumatische klachten op korte termijn kan verminderen. Hierdoor wordt minder last van stijve gewrichten of spieren ervaren. Dit kan de pijn verlichten.

3. Sneller herstel spieren

Infraroodstraling versnelt bloedcirculatie; dit resulteert in toename van het zuurstofgehalte in het bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid, kan een sportblessure sneller herstellen en ontspant het lichaam. Doordat de spieren meer ontspannen, kan dit gewrichtsklachten verminderen. Infrarood helpt overigens niet alleen bij herstel na een sportieve inspanning. Het is ook een goede opwarming voorafgaand aan het sporten.

4. Dieptereiniging van de huid

Door de effectieve warmte van de infraroodlamp verwijden de poriën zich. Dit resulteert in een betere en effectievere dieptereiniging van de huid waardoor de huid er gezonder gaat uitzien. Daarnaast zorgt infrarood ervoor dat voedende en hydraterende crèmes intensiever en sneller worden opgenomen.

5. Gezondere bloedcirculatie

Tot slot een voordeel van gebruik van infrarood voor het hele lichaam: een snellere bloedsomloop veroorzaakt door infrarood zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de aanvoer van voedings- en bouwstoffen wordt versneld. Van deze processen profiteren niet alleen de spieren en de huid, maar het hele lichaam geniet van deze reinigende en opbouwende werking van weldadig infrarood.

FotoDouchen met de kracht van infrarood. Gezond de wintermaanden door!

SunShower met zwarte frames

Omdat zwart design dé trend is voor de badkamer, zijn er sinds kort ook modellen met een stijlvol zwart frame. Het zwarte aluminium frame van de nieuwe modellen is geanodiseerd, waardoor de zwarte laag beter bestand is tegen krasjes, schoonmaakmiddelen en beschadigingen op de hoeken.

Meer weten over de mogelijkheden van Sunshower in de doucheruimte? Vraag hier informatie aan of bekijk het Sunshower assortiment in een showroom in de omgeving

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen