Praktische & stijlvolle vloeren voor de badkamer

Praktische & stijlvolle vloeren voor de badkamer

Welke vloeren zijn geschikt voor de badkamer? En welke stijl past het best bij jouw wensen? De badkamervloer is heel belangrijk voor de sfeer in deze ruimte, maar moet vooral ook functioneel zijn. We helpen je met  inspirerende voorbeelden op weg in je zoektocht naar de perfecte vloer. 

Verschillende soorten badkamervloeren

Warme kleuren en natuurlijke materialen zijn populair en daarnaast moet de vloer bovenal praktisch en eenvoudig te onderhouden zijn. Keramische tegels zijn altijd een goede en duurzame keuze, verkrijgbaar in vele kleuren, maten en look a likes. Ook kunststof vloeren en ook houten vloeren zijn veelgezien in de hedendaagse badkamer. Bekijk hieronder voorbeelden van badkamervloeren en kies je stijl.

VT Wonen tegels in de badkamer via Kol tegels #haarlem #badkamer

Keramische tegels staan nog altijd met stip op 1 in de badkamer. De voordelen van tegels zijn helder: ze zijn duurzaam, doorgaans goedkoper dan alternatieve materialen en toepasbaar op zowel een houten als een betonnen ondergrond. XL-formaten zijn erg populair, deze brengen rust in de ruimte. Afwisselende formaten en patronen kunnen natuurlijk bijzondere effecten opleveren, maar kijk wel uit met een kleine badkamer; daar is afwisseling vaak teveel van het goede en lijkt de ruimte er alleen maar kleiner door.  (VT Wonen tegels via Kol Tegels)

Portugese tegels in de badkamer via Floorz 

Handgemaakte Portugese tegels zijn ook zeer geschikt voor de badkame en zorgen voor een warme en klassieke sfeer in de badkamer. Nadat de tegels zijn behandeld met een sealer zijn ze waterafstotend. Portugese tegels/cementtegels zijn ook prima geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. (Foto Floorz)

Kermaische tegels met houtlook in de badkamer via Mijn Bad #badkamer
Noemenswaardig op tegelgebied zijn de zogenaamde look-a-likes: keramische tegels die niet van hout of natuursteen zijn te onderscheiden. De meest populaire variant van de keramische tegels zijn de hout-look tegels. Dit nieuwe design is niet van echt hout te onderscheiden. Naast de uitstraling van een houten vloer heeft het namelijk ook de houtstructuur in de tegels zitten. Deze tegelvoer met hout-look is kras- en stootbestendig, kan uiteraard goed tegen water en is daarnaast onderhoudsvrij. (via Mijn Bad )

Badkamervloer: een gietvloer kan ook in de badkamer worden toegepast. Deze vloeren zijn volledig waterdicht, waardoor ze zelfs kunnen worden toegepast als douchevloer. Ook geschikt voor vloerverwarming #badkamerinspiratie #badkamer #badkamervloer #motionvloer #gietvloer

Gietvloeren kunnen naadloos in ruimtes van het huis worden toegepast, ook in de badkamer! De vloeren zijn namelijk volledig waterdicht, waardoor je ze zelfs kan toepassen als douchevloer. Een polyurethaan gietvloer is geschikt voor vloerverwarming, maar ook zonder biedt deze veel comfort en een warm gevoel aan je blote voeten. (Foto: Motionvloer)

Badkamer met natuursteen via Nibo Stone

Een vloer van natuursteen of een natuursteen wand geeft de badkamer direct een stijlvolle en luxe uitstraling. Natuursteen in de badkamer is niet alleen mooi, maar ook praktisch: deze tegels zijn waterbestendig, eenvoudig te reinigen en vooral zeer duurzaam. (Foto Nibo Stone)

Waterdichte badkamervloer met houtlook - pvc van Moduleo #badkamer #badkamervloer

PVC-vloeren met hout- en natuursteenlook van Moduleo hebben een slijtvaste toplaag, die de vloer beschermt tegen vocht en vlekken. Dit maakt deze stijlvolle PVC vloeren ideaal voor in de badkamer. Moduleo® vloeren uit de Impress en Transform kenmerken zich door een prachtig uitstraling van hout en steen met alle voordelen van PVC. Bekijk hier meer voorbeelden van badkamervloeren van PVC

Inspiratie en informatie

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van badkamervloeren naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief