Praktische & stijlvolle vloeren voor de badkamer

Praktische & stijlvolle vloeren voor de badkamer

Welke vloeren zijn geschikt voor de badkamer? En welke stijl past het best bij jouw wensen? De badkamervloer is heel belangrijk voor de sfeer in deze ruimte, maar moet vooral ook functioneel zijn. We helpen je met  inspirerende voorbeelden op weg in je zoektocht naar de perfecte vloer. 

Verschillende soorten badkamervloeren

Warme kleuren en natuurlijke materialen zijn populair en daarnaast moet de vloer bovenal praktisch en eenvoudig te onderhouden zijn. Keramische tegels zijn altijd een goede en duurzame keuze, verkrijgbaar in vele kleuren, maten en look a likes. Ook kunststof vloeren en ook houten vloeren zijn veelgezien in de hedendaagse badkamer. Bekijk hieronder voorbeelden van badkamervloeren en kies je stijl.

VT Wonen tegels in de badkamer via Kol tegels #haarlem #badkamer

Keramische tegels staan nog altijd met stip op 1 in de badkamer. De voordelen van tegels zijn helder: ze zijn duurzaam, doorgaans goedkoper dan alternatieve materialen en toepasbaar op zowel een houten als een betonnen ondergrond. XL-formaten zijn erg populair, deze brengen rust in de ruimte. Afwisselende formaten en patronen kunnen natuurlijk bijzondere effecten opleveren, maar kijk wel uit met een kleine badkamer; daar is afwisseling vaak teveel van het goede en lijkt de ruimte er alleen maar kleiner door.  (VT Wonen tegels via Kol Tegels)

Portugese tegels in de badkamer via Floorz 

Handgemaakte Portugese tegels zijn ook zeer geschikt voor de badkame en zorgen voor een warme en klassieke sfeer in de badkamer. Nadat de tegels zijn behandeld met een sealer zijn ze waterafstotend. Portugese tegels/cementtegels zijn ook prima geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. (Foto Floorz)

Kermaische tegels met houtlook in de badkamer via Mijn Bad #badkamer
Noemenswaardig op tegelgebied zijn de zogenaamde look-a-likes: keramische tegels die niet van hout of natuursteen zijn te onderscheiden. De meest populaire variant van de keramische tegels zijn de hout-look tegels. Dit nieuwe design is niet van echt hout te onderscheiden. Naast de uitstraling van een houten vloer heeft het namelijk ook de houtstructuur in de tegels zitten. Deze tegelvoer met hout-look is kras- en stootbestendig, kan uiteraard goed tegen water en is daarnaast onderhoudsvrij. (via Mijn Bad )

Badkamer met natuursteen via Nibo Stone

Een vloer van natuursteen of een natuursteen wand geeft de badkamer direct een stijlvolle en luxe uitstraling. Natuursteen in de badkamer is niet alleen mooi, maar ook praktisch: deze tegels zijn waterbestendig, eenvoudig te reinigen en vooral zeer duurzaam. (Foto Nibo Stone)

Badkamer met houten vloer van Uipkes #hout #vloer 

Houten vloeren zijn ook geschikt voor de badkamer, mits ze op de juiste wijze worden voorbehandeld. Laat je hierover goed informeren! Houten vloeren met robuuste, brede planken hebben een eigentijds karakter en geven de badkamer een warme en moderne uitstraling met de grandeur van weleer. Ook geschikt voor vloerverwarming (foto Uipkes)

Badkamer met vinyl vloer - LVT vloer van Viligno 

LVT vloeren van Viligno zijn vinylvloeren met tegel- en houtmotieven die 100% watervast zijn. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor natte en vochtige ruimtes zoals badkamers, toiletten en keukens. De vloeren zijn duurzaam, dun, zacht om op te lopen, eenvoudig te onderhouden, watervast en milieuvriendelijk. (foto viligno)

Inspiratie en informatie

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van badkamervloeren naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief