Slim water besparen met de douches van Hansgrohe

Hansgrohe neemt een pioniersrol in de omgang met het kostbare water op zich. Klimaatbescherming begint bij het douchen en ecologisch handelen bij het handen wassen. Hansgrohe kranen en douches die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust, verbruiken tot maar liefst 60 procent minder water dan gebruikelijke producten – en dat zonder comfortverlies. Minder warmwaterverbruik zorgt ook voor een lager energiegebruik. En dat betekent: minder CO2-uitstoot en lagere kosten.

EcoSmart is trendsettend

EcoSmart betekent mede dankzij de verrijking van water met lucht: doucheplezier met een zachte, volle waterstraal. U zult het verschil aan den lijve ondervinden. Eco? Logisch. Uw dagelijkse douchewaterbehoefte daalt tot maar liefst 60 procent: dankzij een uitgekiende doorstroombegrenzing, speciale straalopeningen en het bijmengen van lucht. Zo verdelen de Raindance EcoSmart hoofd- en handdouches van Hansgrohe nog maar 9,5 liter water per minuut, de Crometta 85 Green hoofd- en handdouches zelfs nog maar 6 liter water per minuut.Onafhankelijk van de waterdruk bij u thuis. Want een 'precisie-O-ring' reageert flexibel op de waterdruk en regelt zo de waterhoeveelheid. Als de druk te hoog is, verkleint de ring de doorlaatopening. Als de druk te laag is, wordt de opening vergroot.

EcoSmart douches van Hansgrohe   EcoSmart douchen met Hansgrohe

EcoSmart kranen

Rond de 13 liter water per minuut stroomt er door een gangbare wastafelmengkraan. Bij alle Hansgrohe kranen brengt EcoSmart het waterverbruik met maar liefst 60 procent* omlaag tot ongeveer 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het bijmengen van lucht en een speciale doorstroombegrenzer. De EcoSmart perlator is in de uitloop van de mengkraan geïntegreerd en verrijkt het water met het onbegrensd beschikbare element lucht. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal. Een 'precisie-O-ring' reageert automatisch op schommelingen in de waterdruk en verandert zijn vorm. Hij begrenst de doorstroming en bespaart op die manier constant drinkwater.
* zonder EcoSmart: 13 liter per minuut bij 0.3 Mpa (3 bar)

Nieuw Europees Label "WELL" voor Hansgrohe producten

Het bekende energielabel wordt al gebruikt om de energiezuinigheid bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten, aan te duiden. Gebleken is dat dit als een handig oriëntatiemiddel bij de aanschaf van een producten wordt beschouwd. Voor het nieuwe "Water Efficiency Label" heeft Hansgrohe als één van de eerste sanitairfabrikanten vier van haar producten laten testen. Deze hebben door de onderscheiding met het A-level op het gebied van huishoudelijke producten, het beste resultaat behaald. Op www.well-online.eu staan de wastafelmengkranen Focus, Talis en Metris en de Crometta 85 Green handdouche op de eerste plaatsen genoemd. Uit de tests kwam naar voren dat de doorstroomhoeveelheden onafhankelijk zijn van de waterdrukwaardes, ondanks de mogelijkheid de temperatuur op een bepaalde waarde te begrenzen. De EcoSmart technologie in de Crometta 85 Green handdouche begrensd de doorstroom op max. 6 liter water per minuut, zonder op comfort te besparen. 

Met de Bespaarcalculator van Hansgrohe kunt eenvoudig berekenen hoeveel water en energie u met de Ecosmart kranen en douches van Hansgrohe kunt besparen.

    Hansgrohe EcoSmart Logo

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen