pinterest
Slim water besparen met de douches van Hansgrohe

Slim water besparen met de douches van Hansgrohe

Hansgrohe neemt een pioniersrol in de omgang met het kostbare water op zich. Klimaatbescherming begint bij het douchen en ecologisch handelen bij het handen wassen. Hansgrohe kranen en douches die met de EcoSmart technologie zijn uitgerust, verbruiken tot maar liefst 60 procent minder water dan gebruikelijke producten – en dat zonder comfortverlies. Minder warmwaterverbruik zorgt ook voor een lager energiegebruik. En dat betekent: minder CO2-uitstoot en lagere kosten.

EcoSmart is trendsettend

EcoSmart betekent mede dankzij de verrijking van water met lucht: doucheplezier met een zachte, volle waterstraal. U zult het verschil aan den lijve ondervinden. Eco? Logisch. Uw dagelijkse douchewaterbehoefte daalt tot maar liefst 60 procent: dankzij een uitgekiende doorstroombegrenzing, speciale straalopeningen en het bijmengen van lucht. Zo verdelen de Raindance EcoSmart hoofd- en handdouches van Hansgrohe nog maar 9,5 liter water per minuut, de Crometta 85 Green hoofd- en handdouches zelfs nog maar 6 liter water per minuut.Onafhankelijk van de waterdruk bij u thuis. Want een 'precisie-O-ring' reageert flexibel op de waterdruk en regelt zo de waterhoeveelheid. Als de druk te hoog is, verkleint de ring de doorlaatopening. Als de druk te laag is, wordt de opening vergroot.

FotoSlim water besparen met de douches van Hansgrohe   FotoSlim water besparen met de douches van Hansgrohe

EcoSmart kranen

Rond de 13 liter water per minuut stroomt er door een gangbare wastafelmengkraan. Bij alle Hansgrohe kranen brengt EcoSmart het waterverbruik met maar liefst 60 procent* omlaag tot ongeveer 5 liter per minuut. Hoe dat werkt? Door het bijmengen van lucht en een speciale doorstroombegrenzer. De EcoSmart perlator is in de uitloop van de mengkraan geïntegreerd en verrijkt het water met het onbegrensd beschikbare element lucht. Het resultaat is een volle, bruisende waterstraal. Een 'precisie-O-ring' reageert automatisch op schommelingen in de waterdruk en verandert zijn vorm. Hij begrenst de doorstroming en bespaart op die manier constant drinkwater.
* zonder EcoSmart: 13 liter per minuut bij 0.3 Mpa (3 bar)

Nieuw Europees Label "WELL" voor Hansgrohe producten

Het bekende energielabel wordt al gebruikt om de energiezuinigheid bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten, aan te duiden. Gebleken is dat dit als een handig oriëntatiemiddel bij de aanschaf van een producten wordt beschouwd. Voor het nieuwe "Water Efficiency Label" heeft Hansgrohe als één van de eerste sanitairfabrikanten vier van haar producten laten testen. Deze hebben door de onderscheiding met het A-level op het gebied van huishoudelijke producten, het beste resultaat behaald. Op www.well-online.eu staan de wastafelmengkranen Focus, Talis en Metris en de Crometta 85 Green handdouche op de eerste plaatsen genoemd. Uit de tests kwam naar voren dat de doorstroomhoeveelheden onafhankelijk zijn van de waterdrukwaardes, ondanks de mogelijkheid de temperatuur op een bepaalde waarde te begrenzen. De EcoSmart technologie in de Crometta 85 Green handdouche begrensd de doorstroom op max. 6 liter water per minuut, zonder op comfort te besparen. 

Met de Bespaarcalculator van Hansgrohe kunt eenvoudig berekenen hoeveel water en energie u met de Ecosmart kranen en douches van Hansgrohe kunt besparen.

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen