pinterest
Remeha introduceert 's werelds eerste verwarmingsketel die elektriciteit opwekt

Remeha introduceert 's werelds eerste verwarmingsketel die elektriciteit opwekt

Remeha introduceert als eerste fabrikant ter wereld een HR-ketel die behalve warmte en warm water ook elektriciteit levert. De eVita van de Nederlandse cv-ketelfabrikant is een privé-energiecentrale die zorgt voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast besparen huishoudens met de eVita HRe®-ketel tot 25% op hun totale energierekening.

Na VR (Verbeterd Rendement) en HR (Hoog Rendement) is de HRe®-ketel (‘e’ voor elektriciteit) de volgende stap in de ontwikkeling van warmtetechnologie. Met de eVita van Remeha beschikken huishoudens over een persoonlijke energiecentrale. De eVita is voorzien van een gasaangedreven Stirling zuigermotor. Deze begint elektriciteit te leveren als de verwarming aanslaat. Wanneer de vraag in huis lager is dan de elektriciteitsproductie, dan wordt de stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De meeste energiemaatschappijen geven hiervoor een terugleververgoeding, wat consumenten een besparing oplevert.

FotoRemeha introduceert 's werelds eerste verwarmingsketel die elektriciteit opwekt   FotoRemeha introduceert 's werelds eerste verwarmingsketel die elektriciteit opwekt

Gemiddeld kan de eVita voorzien in 65% tot 75% van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte. Daarmee past deze wereldprimeur in de maatschappelijke trend naar meer lokale opwekking van energie.

Lagere energierekening en CO2-uitstoot
Door zelf elektriciteit op te wekken met de eVita kunnen huishoudens tot 25% op hun energierekening besparen. Bij een huishouden met een gasverbruik van 2000 kubieke meter per jaar is de jaarlijkse besparing circa 410 euro.

De eVita heeft een extreem hoog rendement van ruim 140%. Gebruik van de HRe®-ketel levert een jaarlijkse CO2-reductie per woning op van circa 1000 kg CO2. Dit is vergelijkbaar met ongeveer vier maanden de auto laten staan. Ten opzichte van de elektriciteit die een elektriciteitscentrale opwekt is de CO2-reductie circa 60%. Om die reden komt de eVita bij aanschaf in aanmerking voor een overheidssubsidie (subsidie Duurzame Warmte) van vierduizend euro. Daarnaast bieden diverse gemeenten aanvullende subsidies en financieringsmogelijkheden.

Intelligent Energy
“Consumenten kiezen steeds bewuster voor duurzaamheid en voor hun portemonnee, zonder concessies te willen doen aan hun wooncomfort,” zegt David Coenen, directeur Nederland van Remeha. “Met de eVita sluiten we aan bij die ontwikkeling. Onder de noemer Intelligent Energy ontwikkelt Remeha een reeks producten die slimmer omgaan met energie en daardoor zorgen voor een lager energieverbruik, CO2-uitstoot en energierekening. De Remeha eVita kan ook worden gecombineerd met de Remeha ZentaSOL zonneboiler, waardoor de CO2-reductie nog hoger wordt.”

De eVita is de afgelopen jaren uitgebreid getest bij enkele honderden huishoudens in Nederland. De nieuwe HRe®-ketel wordt geleidelijk geïntroduceerd, omdat installateurs bij Remeha eerst een certificering voor de nieuwe technologie moeten behalen.

De eVita is toepasbaar in nieuwbouw of bestaande bouw. Zowel in uiterlijk als in het dagelijks gebruik is er geen verschil met een normale HR-ketel. Gebleken is dat de besparing het grootst is bij huishoudens met een gemiddeld tot hoge warmte- en warmwaterbehoefte. Via de website van Remeha kunnen consumenten nagaan welke besparing de eVita in hun woonsituatie kan opleveren.

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen