pinterest
Ontspannen & gezond douchen met de kracht van infrarood

Ontspannen & gezond douchen met de kracht van infrarood

Een luxe inloopdouche is tegenwoordig in vrijwel alle badkamers te vinden en dat begrijpen wij wel, want deze douches zorgen voor ontspanning en dat is pure verwennerij. Naast de douches met verschillende massagestralen, zien wij steeds vaker een Sunshower in deze ruimte. Een mooie aanwinst voor tijdens het douchen, want de kracht van veilig UV-licht is niet alleen goed voor de gezondheid het geeft ook een extra ontspannen gevoel. En dat is nou precies wat we allemaal nodig hebben!

FotoOntspannen & gezond douchen met de kracht van infrarood

5 x voordelen van SunShower

Het licht dat Sunshower tijdens het douchen uitstraalt, is goed voor je gezondheid. De producten van Sunshower zijn ontwikkeld in samenwerking met TNO en medisch specialisten van LUMC en VUMC. De experts en ook de wetenschap bevestigen dat UV-licht en infrarood bij verantwoord gebruik veel gezondheidsvoordelen bieden. 

UV-licht is essentieel voor veel vitale functies in ons lichaam

UV-licht is essentieel voor veel vitale functies in ons lichaam: het heeft een positieve invloed op je dag- en nachtritme, een gunstig effect op energieniveau en zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Daarnaast stimuleert ultraviolet de productie van pigment en melanine; de natuurlijke bescherming tegen zonlicht. En UV-licht heeft een therapeutisch effect en kan worden ingezet bij chronische huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en zonallergie. We zetten vijf voordelen voor je op een rij:

FotoOntspannen & gezond douchen met de kracht van infrarood

1. Genezing van binnenuit

Wie last heeft van rug- en nekklachten heeft bij het opstaan soms pijn. Vaak wordt warmtetherapie aanbevolen om deze klachten te verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat therapie met infrarood effectief is om het verkrampte gevoel in de rug en nek te verminderen. In tegenstelling tot de meeste pijnstillers heeft warmtetherapie geen bijwerkingen.

2. Verlichting van pijn

Wetenschappelijk onderzoek door Medisch Centrum Twente en de Saxion Hogeschool toont aan dat gebruik van infrarood licht reumatische klachten op korte termijn kan verminderen. Hierdoor wordt minder last van stijve gewrichten of spieren ervaren. Dit kan de pijn verlichten.

3. Sneller herstel spieren

Infraroodstraling versnelt bloedcirculatie; dit resulteert in toename van het zuurstofgehalte in het bloed. Hierdoor vermindert spierpijn en stijfheid, kan een sportblessure sneller herstellen en ontspant het lichaam. Doordat de spieren meer ontspannen, kan dit gewrichtsklachten verminderen. Infrarood helpt overigens niet alleen bij herstel na een sportieve inspanning. Het is ook een goede opwarming voorafgaand aan het sporten.

4. Dieptereiniging van de huid

Door de effectieve warmte van de infraroodlamp verwijden de poriën zich. Dit resulteert in een betere en effectievere dieptereiniging van de huid waardoor de huid er gezonder gaat uitzien. Daarnaast zorgt infrarood ervoor dat voedende en hydraterende crèmes intensiever en sneller worden opgenomen.

5. Gezondere bloedcirculatie

Tot slot een voordeel van gebruik van infrarood voor het hele lichaam: een snellere bloedsomloop veroorzaakt door infrarood zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de aanvoer van voedings- en bouwstoffen wordt versneld. Van deze processen profiteren niet alleen de spieren en de huid, maar het hele lichaam geniet van deze reinigende en opbouwende werking van weldadig infrarood.

SunShower met zwarte frames

Omdat zwart design dé trend is voor de badkamer, zijn er sinds kort ook modellen met een stijlvol zwart frame. Het zwarte aluminium frame van de nieuwe modellen is geanodiseerd, waardoor de zwarte laag beter bestand is tegen krasjes, schoonmaakmiddelen en beschadigingen op de hoeken.

Meer weten over de mogelijkheden van Sunshower in de doucheruimte? Vraag hier informatie aan of bekijk het Sunshower assortiment in een showroom in de omgeving

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen