pinterest
Marike, badkamer design van Nederlandse bodem

Marike, badkamer design van Nederlandse bodem

Het Nederlandse design badkamermerk Marike heeft te gekke meubelen en accessoires voor de badkamer. De design producten vind je terug in hippe hotels in Californië, Mallorca en Amsterdam, maar ook in hedendaagse badkamers van liefhebbers van origineel design.

Het merk Marike ontstond in 2003. Eigenaar en oprichter Boudewijn Roest kreeg de interesse voor design van huis uit mee. Hij creëert tijdloze producten en ziet zijn klanten terugkomen als ze verhuizen. ‘Om weer diezelfde wastafel in hun nieuwe huis te hebben, omdat ze daar al tien jaar tevreden mee zijn’, aldus Roest. ‘Dat zijn de grootste complimenten.’

FotoMarike, badkamer design van Nederlandse bodem

Boudewijn Roest - Marike

Omgeven door design 

Als kind ben je je natuurlijk niet bewust van je omgeving, maar achteraf zie ik wel waar mijn passie voor bouwen en design vandaan komt: ‘Wij aten ons ontbijt op een stoel van Verner Panton, boven de tafel hing een lamp van Porsche design, op de kast stond de Titio van Artimide en in de woonkamer de stoelen van Pierre Paulin. Boudewijn ontwierp en bouwde thuis al veel. Tijdens zijn stages leerde hij dat ruimte en de mens veel invloed op elkaar hebben. Hij kon er zijn creatieve ei kwijt.

Eerste ontwerp

Toen hij bij een vastgoedbedrijf aan de slag ging, mocht hij zich bezighouden met het ontwerpen van een wasbak voor het nieuw te bouwen hoofdkantoor van Reed Elsevier bij Sloterdijk. Dagen en nachten was hij bezig en merkte dat zijn hart hier sneller van ging kloppen. Uiteindelijk ging de opdracht niet door, en besloot Boudewijn de wasbak in eigen beheer op de markt te brengen. Onder de naam van zijn toenmalige vriendin Marike. De wasbak is te vinden in de Well collectie. 

Duurzaam

‘Ik kom uit de bouwwereld, waar het heel gebruikelijk is om na te denken over het materiaal dat wordt gebruikt en hoe dat is te hergebruiken. Pas de laatste tien jaar is er meer aandacht voor duurzaamheid door iedereen buiten de bouwwereld.

Alles is recyclebaar. Cradle to Cradle en dus duurzaam

FotoMarike, badkamer design van Nederlandse bodem

Spiegel Sunrise | Fontein Easy - Marike

We hebben net een ‘beachhouse’ gedaan in LA, daar is de wetgeving superstreng. Zelfs het verpakkingsmateriaal moet aan bepaalde eisen voldoen. We hebben de hele procedure doorgelopen om in Californië te leveren en dus in heel Amerika. Alles is recyclebaar, cradle to cradle en dus duurzaam. Bij de keuze voor een nieuw product, gaan we op zoek hoe we dat zo goed mogelijk kunnen invullen. Waar komt het materiaal vandaan? Hoe kunnen we het terugbrengen en hergebruiken mocht het niet meer mooi zijn? Die vragen zijn even belangrijk als de technische aspecten van onze producten.’

FotoMarike, badkamer design van Nederlandse bodem

Wastafel Pulse | kast Solute | spiegel Sunrise - Marike

Ontwerpen

Roest: ‘De uitdaging van ontwerpen ligt daar waar het moeilijk wordt, door een toepassing te vinden die nog niet eerder daarvoor is gebruikt. Het zoeken naar oplossingen is het allermooist. Kijk, een kast heeft twee zijkanten, een voorkant, achterkant, een boven en onder. Bedenk de kast dan als een explosie en vervolgens bevriest de kast. Als die zijkanten en plaatjes die los staan, hoe krijg je die weer aan elkaar. Dat is een nieuw ontwerp.’

FotoMarike, badkamer design van Nederlandse bodem

Spiegel Illusion | Wastafel Extend | Badmeubels Moment | Bad Nine - Marike

Een andere uitdaging van de Hagenaar was iets doen met illusie. ‘Je denkt dat je weet wat het is, maar als je goed kijkt, blijkt het iets anders. Bijvoorbeeld de spiegel en de lampenkap. De kap is in tweeën gesneden en de helft is op de spiegel geplakt. Met een lampje. Door de illusie creëer je een hele lampenkap.’ Zijn ontwerpen hangen in het Krasnapolsky en Grand Kameah in Zurich. Daar richt Marike de badkamers in. Maar ook het Iberostar op Mallorca en ook kleinere hotels waar ze fonteintjes, spiegels, baden en wastafels leveren.

FotoMarike, badkamer design van Nederlandse bodem

Lampenkapje op spiegel - Marike Illusion

Handtekening

‘Destijds was ons motto: ‘enjoy the simplicity’, geniet van de eenvoud. Dat staat nog steeds. Dit is ons mantra. De eenvoud tekent zich af in de producten en alles eromheen. We werken met zeven man. Iedereen heeft zijn visie op het vakgebied om het zo simpel mogelijk te houden. We krijgen internationaal terug dat we prettig werken en makkelijk communiceren. Die eenvoud stralen we ook uit richting de klanten en fabrikanten.’

FotoMarike, badkamer design van Nederlandse bodem

Badmeubel Moment - Marike

Een stukje geluk

‘We ontwerpen producten voor de liefhebber. Mensen kopen bij ons een product omdat ze er verliefd op worden. Als ze eerder een wastafel van ons hebben gehad, willen ze in hun nieuwe huis weer die wastafel. En dat kan, want 90% van de collectie is zoals het destijds was. Soms zijn er technisch wat aanpassingen gedaan, maar niet aan het uiterlijk.

De collecties bewijzen zich al 17 jaar en zijn over 17 jaar nog steeds mooi. Tijdloos. De badkamers van een groot hotel inrichten is fantastisch, maar als je reacties van de consument of gebruiker terugkrijgt, dat ze het in een nieuw huis weer willen hebben of na vijf jaar nog steeds blij, daar doe ik het voor.’

Op de website Marike.com vind je alle producten en accessoires en inspirerende binnenkijkers in design badkamers. Meer weten? Vraag hier de brochure aan!

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen