Voorbeelden van kranen voor de badkamer

Zoek je een nieuwe kraan voor de badkamer? Welke kraan je kiest in de badkamer is puur persoonlijk. Kies je bijvoorbeeld voor een inbouw- of opbouwkraan? Vind je één greep fijn of twee, een hoge uitloop of juist een apart model met een hoek? Wastafelkranen zijn verkrijgbaar in vele soorten en designs en daardoor is er voor elke badkamerstijl wel een passend exemplaar te vinden. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rij.

Kraan als onderdeel van de planning

Een kraan voor de wastafel moet gemakkelijk te bedienen zijn, want comfort is belangrijk bij de keuze voor de juiste kraan. Daarnaast moet hij ook uitstraling hebben, want de kraan mag pontificaal aanwezig zijn in de badkamer. Daarbij hebben veel fabrikanten in dezelfde stijl als de wastafelkraan ook een bad- en douchekraan in het assortiment. Allemaal redenen om de kraan tijdens de verbouwing van de badkamer een onderdeel van de totale planning te maken. 

1. Eengreepsmengkraan


De eengreeps mengkranen uit de kranenserie Cobber van Hotbath in geborsteld messing. Door het gebruik gaat het materiaal leven en verandert het oppervlak van kleur. De kranen van de wastafel gaan licht verkleuren, waardoor het echt unieke kranen zijn.

De naam zegt het eigenlijk al, deze kraan heeft één greep. Hiermee bepaal je de kracht van de waterstraal en regel je de temperatuur.

2. Tweegreepsmengkraan

Met deze kraan regel je warm en koud water met twee verschillende knoppen. Zo meng je het water tot je de juiste temperatuur hebt. De knoppen zitten aan de kraan vast.

3 Driegats wastafelmengkraan

Dit is een kraan waarbij de knoppen in de wastafel zijn gemonteerd. Ook hier wordt water gemengd door beide knoppen. 

4. Met en zonder waste

Een waste is het trekhendeltje waarmee je de plug open en dicht maakt. Wil je alles strak in de badkamer tot en met de kraan aan toe, kies dan voor een exemplaar zonder waste. 

5. Opbouw

Dit is de meest verkochte badkamerkraan en geschikt voor wastafels met een kraangat. Ze zijn verkrijgbaar in drie modellen: met lage uitloop, hoge uitloop en verhoogd. Deze laatste is speciaal ontwikkeld voor wastafels met opzet waskommen. 

Het dunne ontwerp van de wasbak past perfect bij de kraan uit de serie Tilt van Paffoni. Deze serie bestaat uit stijlvolle, minimalistische kranen die een bepaalde zachtheid uitstralen. Ze zijn verkrijgbaar in chroom, matwit, matzwart en rvs. Download hier de Paffoni kranen brochure

6. Inbouw

Inbouw kranen worden in de muur gemonteerd. Dit geeft een strakke uitstraling en extra ruimte op je wastafel. Deze kranen bestaan uit twee delen (kraan en hendel), soms worden ze los van elkaar verkocht.


De collectie Jee-O Bloom is gebaseerd op de natuur en geometrie. De zeshoekige kranen en grepen zijn ontworpen door Designer Edward van Vliet. Een zonnebloem diende als inspiratie voor de bijpassende douchekop. Download de brochure van Jee-O

7. Fonteinkraan

De fonteinkraan is onmisbaar in het toilet. Ze zijn er in vele soorten, maten en toepassingen. Met en zonder hendel, met een sensor, inbouw, hoog maar meestal klein en met een draaibare uitloop. 

Meer voorbeelden van kranen bekijken?

Neem voor meer voorbeelden van kranen een kijkje bij product in beeld of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Via onze brochure-service kan je gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Foto boven artikel: Luca Sanitair

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen