Goed ventileren maakt het verschil!

Goed ventileren maakt het verschil!

In Nederland worden nieuwe woningen steeds beter geïsoleerd. Dat kan leiden tot een muffe, ongezonde lucht in huis. Oudere huizen of appartementen hebben juist weer vaak last van vocht, zeker in de badkamer. In beide gevallen biedt goede ventilatie uitkomst. Itho Daalderop is vooruitstrevend in het ontwikkelen van producten die zorgen voor een energiezuinige, comfortabele en gezonde leefomgeving.

Oplossing voor badkamer, of toilet

Een beslagen badkamerspiegel is irritant en toont je dat er vochtproblemen kunnen ontstaan. Itho Daalderop biedt speciale badkamer- en toiletventilatoren (BTV) in vier verschillende soorten en stijlen, passend bij elk type badkamer, van modern tot klassiek. Hoewel ze maar weinig geluid maken, werken ze wel degelijk hard. En desgewenst ook automatisch: in een uitvoering met timer en/of hygrostaat (vochtmeter). Randafzuiging zorgt ervoor, dat u geen vuilophoping ziet. Het topmodel, de BTV 400 heeft een design frontplaat in rvs  of wit, met led-indicatie. In bedrijf beweegt deze van de ventilator af en vergroot zo de ventilatieopening. Goed voor een fluisterstille én krachtige werking.

Centrale afzuiging

Heb je (meestal op zolder) een centrale ventilatiebox? Zorg er dan voor dat de stekker erin zit! Deze box is namelijk via kanalen in de woning verantwoordelijk voor luchtverversing. Vaak is er dan in de keuken een aan/uitknop of driestandenschakelaar om in te stellen hoe hard dit gaat. Niet echt handig, als je boven gaat douchen of elders naar het toilet gaat. Bovendien zorgen oudere ventilatie-units nogal eens voor een storend gebrom en zijn het energievreters. Gelukkig is daar een eenvoudige oplossing voor. Itho Daalderop ontwikkelde een ‘eco’ ventilatiebox. Deze CVE ECO RFT springt 83% zuiniger om met energie en is fluisterstil. Bovendien werkt deze met een draadloze afstandsbediening, wat vooral in de badkamer handig én effectief is. Gewoon een kwestie van opplakken en klaar. Je kan dan ook na het douchen in een onbeslagen badkamerspiegel kijken, de handdoeken blijven fris en schimmel krijgt geen kans. En wist je dat het afvoeren van vochtige lucht ook nog eens scheelt in de stookkosten? Dit komt, omdat het minder energie kost om droge lucht op te warmen.

Wie het zichzelf nóg gemakkelijker wil maken, combineert de ventilatiebox met een RV-sensor: een fraai, draadloos plaatje, dat zich ook zó laat opplakken. Het meet de relatieve vochtigheid in de badkamer en zorgt automatisch voor een verhoogde ventilatie wanneer dat nodig is.

Nooit meer een beslagen badkamer spiegel met ventilatie van Itho Daalderop


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief