pinterest
Geld lenen voor een nieuwe badkamer: wat zijn de mogelijkheden

Geld lenen voor een nieuwe badkamer: wat zijn de mogelijkheden

Een nieuwe badkamer kost al snel tegen de €10.000,- euro. Gezien dit veel geld is en niet iedereen dit op zijn/haar spaarrekening heeft staan, wordt het bedrag voor de aanschaf van de badkamer in veel gevallen geleend. Bent u net eigenaar geworden van een koopwoning, dan kunt u de badkamer wellicht meefinancieren in de hypotheek. Bent u al enige tijd woonzaam in uw koopwoning, dan is een tweede hypotheek of een consumptieve lening een optie.

In dit artikel krijgt u inzicht in de verschillende drie leenvormen voor uw badkamer.

1) Bestaande hypotheek verhogen

Als u bij aanschaf van uw woning alvorens weet dat u het één en ander wilt verspijkeren, dan kunt u in de hypotheekakte een verhoogde inschrijving opnemen. Op deze manier is het mogelijk om bij de bank een verhoging aan te vragen voor een verbouwing, in dit geval uw badkamer. Doorgaans moet wel het hypotheekproces weer doorlopen worden. Reken hierbij op de kosten van de adviseur en taxatie. Het bezoeken van de notaris is niet nodig.

2) Tweede hypotheek

In tegenstelling tot het verhogen van de bestaande hypotheek, is een tweede hypotheek een lening die op zichzelf staat. Het bezoeken van de notaris is hier wel nodig om zodoende een hypotheekakte op te laten maken. Tevens komen hier de kosten van de adviseur en taxatie ook nog bij. Let wel op dat de rente van een tweede hypotheek vaak hoger uitvalt dan bij een reguliere hypotheek.

3) Consumptieve lening

Een consumptieve lening is een lening die je bij een bank of professionele kredietverstrekker afsluit zonder dat uw huis als onderpand geldt. U hebt de keuze om dit te doen in de vorm van een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening. Bij een Doorlopend Krediet kunt u geld opnemen tot een afgesproken limiet. De rente is variabel en de betaalde rente kan niet (zoals bij een Persoonlijke Lening) als aftrekpost worden opgevoerd bij de inkomstenbelasting.

Bij een Persoonlijke Lening kunt u de rente dus wel aftrekken, voorwaarde is wel dat het geld voor verbouwing van de woning is gebruikt! Dit kan enkel bij een Persoonlijke lening, omdat de rente bij deze leenvorm vaststaat en heropnames niet mogelijk zijn. Deze leenvorm kent een zogenaamde ‘annuïtaire aflossing’. Overigens krijgt u het totale leenbedrag direct op uw rekening gestort.

Geldlenen.nl is een online kredietverstrekker waar u terecht kunt voor een lening voor een nieuwe badkamer.

Kies de juiste lening

Weet u al voor welke leenvorm u gaat? Dan kunt u het aanbod en de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers gaan vergelijken.

Wanneer u twijfelt over de keuze van leenvorm of kredietverstrekker, doet u er goed aan om in gesprek te gaan met iemand die u goed advies kan geven.

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen