De Flow Series: kranen met Dutch design & Italiaanse charme

Ben je op zoek naar echt bijzonder design voor de badkamer? Dan hebben wij mooi nieuws voor je! Het Nederlandse designmerk JEE-O heeft een nieuwe kranen-serie ontwikkeld in samenwerker met een Italiaanse topontwerper. Deze flow series zijn een combinatie van Dutch Design en Italiaanse charme en zullen op de ISH in Frankfurt - de belangrijkste sanitairbeurs ter wereld - worden geïntroduceerd.


Badkamerkranen met vloeiende zachte lijnen

Kranen bestaan altijd uit drie delen: handvat, tuit en het stuk dat deze twee verbindt. Dat maakt traditionele kranen nogal masculien, vindt de Italiaanse ontwerper Brian Sironi. Het was zijn wens om een vrouwelijke kraan te ontwerpen en daarom moest de tuit verdwijnen. Al het overbodige is weggelaten en het resultaat is een vloeiende, zachte lijn met ronde vormen, waar het water op een verrassende manier uit komt.
Met de kranen uit de flow series wordt de leiding zichtbaar tot in de badkamer
Water neemt de vorm aan van het object waarin het zich bevind. Dat is het uitgangspunt geweest voor het ontwerp van de flow series. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. De leidingen zien wij zelden, ze zitten weggestopt achter muren en onder vloeren. Met de kranen uit flow series wordt de leiding zichtbaar en loopt door tot in de badkamer.

Minimalistisch, functioneel & iconisch

Nieuwe serie design kranen voor de badkamer van Jee-O - Kraan bij vrijstaande wastafel is uit de Flow series Dutch Design in samenwerking met Italiaanse designer Brian Sironi #wastafel #kraan #jeeo

Na een e-mail met de eerste schetsen van Brian, is JEE-O’s ontwerper en eigenaar Lammert Moerman gelijk naar Milaan gevlogen om kennis te maken. Er was direct een match met JEE-O. De schetsen van Brian waren minimalistisch, functioneel en iconisch, precies wat Lammert ook met zijn ontwerpen voor JEE-O nastreeft.
 
Brian noemt de flow series zijn beste project tot nu toe, het omvat al zijn opvattingen over design: pure en geïntegreerde vormen, minimalistisch en toch functioneel.

Tijdens de ontwikkeling van de kranen voor de flow series, is de behoefte ontstaan voor een complete serie inclusief baden. Het Amsterdamse ontwerpduo Grand & Johnson heeft de uitdaging aangenomen en hebben de baden voor de flow series ontworpen.
 
Nieuwe serie design kranen voor de badkamer van Jee-O - Flow series Dutch Design in samenwerking met Italiaanse designer Brian Sironi #wastafel #kraan #jeeo
JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe.
 

Bewaren

Bewaren

JEE-O

We energise your moments

Download de brochure

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen