X2O badkamers

Ga voor de badkamer die je aan iedereen wilt laten zien!

Energiezuinige badkamertrends op een rijtje

Goede hygiëne is belangrijk. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we dagelijks enige tijd in de badkamer doorbrengen. Maar overdrijven is ook een vak. Een tamelijk duur vak zelfs, want met douchen en badderen gaat veel water en energie verloren. Lopen de energiekosten elke maand weer hoger op dan je zou willen? Dan kun je met onderstaande tips letterlijk je voordeel doen!

Waterbesparende douchekop

Vaak zie je niet aan een douchekop of die waterbesparend is. Je komt er vrij gemakkelijk achter door het ding in een emmer te leggen en vervolgens de waterkraan een minuut lang open te zetten. Als zich na die minuut meer dan zeven liter water in de emmer bevindt, is het tijd voor een bezoek aan de badkamerspeciaalzaak om een waterbesparend exemplaar aan te schaffen.

Douchetimer

In dergelijke winkels is ook een douchetimer vaak wel te verkrijgen. Eigenlijk gewoon een soort kookwekker, waarmee je de maximale verblijfsduur in de badkamer kunt bekorten. Saai? Doe het dan eens op een creatieve manier. Zoek wat favoriete liedjes op met een duur van vier à vijf minuten en speel er daarvan tijdens elke douchebeurt eentje af. Liedje afgelopen? Tijd om de kraan uit te zetten!

Thermostaatkraan

De kosten gaan meestal voor de baat uit. Als je eerst een bedrag van hooguit tweehonderd euro wilt investeren, kun je van dat geld een thermostaatkraan aanschaffen. Daarmee bespaar je water en het water dat je gebruikt, is ook nog eens sneller op temperatuur. Het effect zal merkbaar zijn in de maandelijkse afrekening, dus vergelijk energie qua verbruik voor en na het installeren van deze kraan en zie hoeveel het oplevert.

Spoelonderbreker

Een spoelonderbreker is de bekende knop op het spoelsysteem van het toilet. Je drukt eerst na de sanitaire stop op de spoelknop om het water te laten stromen. Vervolgens bekijk je het resultaat en druk je op de onderbreker zodra er geen water meer nodig is. Dat scheelt toch dagelijks een aantal liters, zeker wanneer iedereen in huis het zich aanwent om die knop consequent te gebruiken.

Zonneboiler

Met een zonneboiler kun je zonne-energie gebruiken om water te verwarmen. Je hoeft dus minder energie af te nemen van je leverancier. Natuurlijk blijft het verstandig om de energie aanbiedingen van de leveranciers goed in de gaten te houden, maar in dit geval geldt natuurlijk dat wat je niet hoeft af te nemen, je ook niet hoeft te betalen!

BROCHURE AANVRAGEN

X2O badkamers -
X2O badkamers

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen