pinterest
Energiezuinige badkamertrends op een rijtje

Energiezuinige badkamertrends op een rijtje

Goede hygiëne is belangrijk. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we dagelijks enige tijd in de badkamer doorbrengen. Maar overdrijven is ook een vak. Een tamelijk duur vak zelfs, want met douchen en badderen gaat veel water en energie verloren. Lopen de energiekosten elke maand weer hoger op dan je zou willen? Dan kun je met onderstaande tips letterlijk je voordeel doen!

Waterbesparende douchekop

Vaak zie je niet aan een douchekop of die waterbesparend is. Je komt er vrij gemakkelijk achter door het ding in een emmer te leggen en vervolgens de waterkraan een minuut lang open te zetten. Als zich na die minuut meer dan zeven liter water in de emmer bevindt, is het tijd voor een bezoek aan de badkamerspeciaalzaak om een waterbesparend exemplaar aan te schaffen.

Douchetimer

In dergelijke winkels is ook een douchetimer vaak wel te verkrijgen. Eigenlijk gewoon een soort kookwekker, waarmee je de maximale verblijfsduur in de badkamer kunt bekorten. Saai? Doe het dan eens op een creatieve manier. Zoek wat favoriete liedjes op met een duur van vier à vijf minuten en speel er daarvan tijdens elke douchebeurt eentje af. Liedje afgelopen? Tijd om de kraan uit te zetten!

Thermostaatkraan

De kosten gaan meestal voor de baat uit. Als je eerst een bedrag van hooguit tweehonderd euro wilt investeren, kun je van dat geld een thermostaatkraan aanschaffen. Daarmee bespaar je water en het water dat je gebruikt, is ook nog eens sneller op temperatuur. Het effect zal merkbaar zijn in de maandelijkse afrekening, dus vergelijk energie qua verbruik voor en na het installeren van deze kraan en zie hoeveel het oplevert.

Spoelonderbreker

Een spoelonderbreker is de bekende knop op het spoelsysteem van het toilet. Je drukt eerst na de sanitaire stop op de spoelknop om het water te laten stromen. Vervolgens bekijk je het resultaat en druk je op de onderbreker zodra er geen water meer nodig is. Dat scheelt toch dagelijks een aantal liters, zeker wanneer iedereen in huis het zich aanwent om die knop consequent te gebruiken.

Zonneboiler

Met een zonneboiler kun je zonne-energie gebruiken om water te verwarmen. Je hoeft dus minder energie af te nemen van je leverancier. Natuurlijk blijft het verstandig om de energie aanbiedingen van de leveranciers goed in de gaten te houden, maar in dit geval geldt natuurlijk dat wat je niet hoeft af te nemen, je ook niet hoeft te betalen!

X2O badkamers

Ga voor de badkamer die je aan iedereen wilt laten zien!

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen