Een badkamer op maat

Bij het plannen van de inrichting van een nieuwe badkamer denk je uiteraard aan de wensen en de behoeften van de personen die de badkamer het meest zullen gaan gebruiken. Wil je een douche of een douche en een badkuip? Wil je een stoomdouche of vind je het belangrijk dat je zoveel mogelijk water bespaart tijdens het douchen of baden? Voor je start met het plannen van een nieuwe badkamer is het handig om alle wensen op papier te zetten en om de ruimte exact op te meten.

Badkamer voor personen met bijzondere behoeften

Ga je een badkamer inrichten voor iemand die bijvoorbeeld slecht ter been is? Of voor iemand die wellicht in de toekomst te maken zal krijgen met bepaalde fysieke beperkingen? Een badkamer moet doorgaans zeker zo'n tien jaar meegaan. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat de badkamer uitgerust is met de juiste voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een drempelvrije badkamer met een handige inloopdouche, een zitbad dat makkelijk toegankelijk is, of steunen en zitjes die helpen bij het baden of douchen. Verander je de ruimte aanzienlijk, of ga je elders in huis ook verbouwen? Herzie dan de polis van je opstalverzekering.

Duurzame badkamer voor het hele gezin

Een badkamer op maat #badkamer

Het aanpassen van een badkamer is vaak nodig wanneer er iets verandert in de samenstelling van je gezin, of wanneer je gezinsuitbreiding verwacht. Heb je een ruime badkamer tot je beschikking? Dan kun je zelfs denken aan het toevoegen van een duurzame sauna of een heerlijk bubbelbad met een waterbesparende functie. Ook wat betreft de keuze aan douches en douchekoppen is er tegenwoordig veel keuze in waterbesparende opties. Laat je goed voorlichten en bekijk natuurlijk ook de prijsverschillen tussen verschillende leveranciers.

Professioneel bouwen

Wil je de klus wat betreft het aanpassen of het bouwen van jouw badkamer zoveel mogelijk zelf doen om geld te besparen? Dan is het toch handig om het aansluiten van elektra, water en afvoeren plus leidingen in de kamer zoveel mogelijk door een professional te laten verzorgen. Zo krijg je geen gedoe met lekkages en schade voor de opstalverzekering, die vaak geen vergoeding bied.

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen