De badkamertrends van 2023

Ben je van plan om in 2023 je badkamer om te toveren tot jouw eigen wellness paradijs? In dit artikel vertellen we je welke elementen jouw badkamer compleet maken en lees je hoe je een badkamer samenstelt volgens de laatste trends waar je nog jarenlang van kunt genieten. 

Verrassend Retro

Alles komt terug, waardoor de retrostijl momenteel erg populair is. Vintage interieuritems zijn hipper dan ooit. Een retro of vintage badkamer heeft authentieke materialen, vormen en kleuren uit de vorige eeuw, die zijn aangepast naar de wensen van vandaag. De retro elementen brengen een warme sfeer en natuurlijk dat vleugje nostalgie met zich mee. 


De typische uitstraling van vroeger in combinatie met hedendaags comfort: dat is de definitie van een geslaagde retro badkamer

Benieuwd met welke artikelen jij jouw badkamer omtovert tot een modern vintage paradijs? Ontdek ze hier

50 tinten greige

Greige? Ja, je leest het goed. Deze kleur is net wat pittiger dan beige, maar straalt wel rust uit. Maar, geen zorgen. De combinatie van grijs en beige - en alle nuances daartussen - is allesbehalve oubollig of saai. Beide basistinten worden dan ook wel het nieuwe wit genoemd. Zowel grijs als beige zijn fijne kleuren die je werkelijk overal kunt toepassen, omdat ze goed matchen met veel andere kleuren en materialen. De rustige sfeer die de kleuren uitstralen, krijg je er gratis bij. 


Greige is bij uitstek geschikt voor badkamers met een wellness vibe of een badkamer waar je zen jouw dag wilt beginnen. Nieuwgierig met welke artikelen die je deze trend eenvoudig kunt toepassen? Ontdek het – van wastafel tot kranen. 

Grafische groeven

De badkamer is de ideale plek in huis om volledig tot rust te komen. Een ontspannen, intieme sfeer bereik je door te kiezen voor de juiste combinatie van materialen, kleuren en texturen. Natuurlijke materialen en zachte kleuren zijn momenteel niet meer weg te denken uit de hedendaagse badkamer, maar ook producten met originele texturen duiken steeds vaker op.


Ribbels en vouwen zorgen voor een gevoel van beweging en maken iedere ruimte uniek. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen in je doucheruimte met het nieuwe Balmani Framed reliëfglas voor je douche. Het glasscherm lijkt wel gestolen uit de seventies, maar biedt het comfort van hedendaagse veiligheidsglas. 

Benieuwd naar het douchescherm en de andere eyecatcher van dit moment? Bekijk hier de geselecteerde collectie!

De kleur van sfeer

Na felle kleuren in de kledingkast, zie je tegenwoordig ook steeds meer kleur in het interieur. Felgekleurde accessoires of meubelen in een opvallende kleur zoals de bank – je kan er niet meer omheen. Ook in de badkamer zie je deze trend steeds meer terug. Want kleur in de badkamer, dat werkt altijd. 

De kleuren van je badkamermuur een belangrijke impact hebben op de sfeer die je badkamer uitstraalt. Blauw kalmeert en refereert naar water. Groen schept daarentegen een oase van rust. Daarnaast zijn zachte kleuren zoals lichtbruin en crèmekleuren een aanrader in de badkamer om te zorgen voor een ontspannen sfeer. 


Kleuren als Brushed Rose Gold en Brushed GunMetal zagen we de laatste twee jaar al opduiken in het kraanwerk van Blaufoss. Onlangs introduceerde Blaufoss hun gloednieuwe kleur: Brushed Champagne Gold. Champagnekleurige kranen brengen een vleugje luxe naar je badkamer. De champagne kleur straalt schitterende Hollywood-glamour uit.

X2O badkamers

Ga voor de badkamer die je aan iedereen wilt laten zien!

Download de brochure

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen