pinterest
Een Cv-ketel, hr-ketel of een combi hybride cv ketel en warmtepomp?

Een Cv-ketel, hr-ketel of een combi hybride cv ketel en warmtepomp?

Tijdens deze koude dagen is een warme badkamer natuurlijk erg fijn. Dan hebben we het zowel over warmte in de badkamer zelf als over het warm water in de douche of het bad. Zorgen voor een warme badkamer kan op tal van manieren. Zo kan je warmte in de ruimte brengen door (handdoek)radiatoren, vloerverwarming of gewoon een lekkere stomende douche. Maar wat verwarmt de lucht en het water? Kies je voor een cv-ketel en hr-ketel of een warmtepomp?

FotoEen Cv-ketel, hr-ketel of een combi hybride cv ketel en warmtepomp?

Cv-ketel

Hoewel er niet direct aan een cv-ketel wordt gedacht, wordt deze optie van verwarmen ook steeds duurzamer en kosten efficiënter. De cv-ketel scoort wat betreft rendement namelijk hoog met 92 procent.

Duurzaamheid en het behalen van een zo hoog mogelijk rendement wordt steeds belangrijker.

Duurzaamheid en het behalen van een zo hoog mogelijk rendement wordt gelukkig steeds belangrijker. Tegenwoordig bieden de meeste installateurs duurzame cv-ketels van hoogwaardig materiaal. De Nefit cv-ketel bijvoorbeeld is al helemaal klaar voor duurzame energie en geschikt voor andere gassoorten. Deze ketels hebben bovendien een zeer lange levensduur. Het tekent de waarde die zowel producent als consument tegenwoordig hechten aan duurzaam verwarmen. Daarnaast is de installatie van een nieuwe cv-ketel meestal eenvoudig, omdat alleen de oude vervangen hoeft te worden.

Hr-ketel

Het rendement voor een hr-ketel is echter nog hoger, met gemiddeld 107 procent. De goed scorende Hr-ketels worden ook wel de nieuwe generatie ketels genoemd. De waterdamp die vrijkomt bij verbranding wordt door de hr-ketel gebruikt om een ruimte te verwarmen en deze manier betekent dat er bijna 25 procent minder energie verbruikt wordt. Bovendien stoten hr-ketels beduidend minder CO2 en stikstofdioxide uit en zijn ze dus milieuvriendelijker dan de reguliere cv-ketels. De HRE-ketel - ook wel Micro WKK genoemd - is in staat om behalve warmte ook water en elektriciteit te produceren. Het rendement van deze ketel ligt zo hoog (tot wel 130 procent) omdat op zeer slimme en efficiënte wijze gebruikt gemaakt wordt van aardgas.   

Combi hybride cv-ketel en warmtepomp

Een verbinding maken tussen een hybride cv-ketel en een warmtepomp is om uiteenlopende redenen interessant. Er zijn meer voordelen aan deze combinatie verbonden dan menigeen denkt. Een hybride cv-ketel en warmtepomp kun je zowel laten plaatsen in een bestaande woning met een gasketel, als in een nieuwbouwwoning of zelf te ontwerpen nieuwbouwhuis.

De eerder geplaatste cv-ketel kan gemakkelijk veranderen in een hybride systeem met warmtepomp

Heb je al een cv-ketel? Dat is geen probleem, onder andere Nefit kan gemakkelijk de eerder geplaatste ketel veranderen in een hybride systeem met waterpomp. Met genoemde combinatie kun je extra gratis warmte winnen. Er kan zowel warmte uit de buitenlicht gehaald worden, maar ook restwarmte uit een bestaand ventilatiesysteem of aardwarmte via de warmtepomp. Zo benut je optimaal de beschikbare natuurlijke warmte in jouw omgeving.

Een hybride ketel en warmtepomp leveren een bezuiniging op die oploopt tot wel 500 à 600 euro per jaar. En levert de warmtepomp een keer te weinig energie? Dan springt de hybride cv ketel gewoon bij en is er niets aan de hand! Door te kiezen voor een warmtepomp voldoe je nu al aan de toekomstige eisen die aan woningbezitters gesteld worden op het gebied van duurzaamheid.

Dus wat wordt jouw volgende verwarmingsoplossing? Een warmtepomp combi of blijf je nog even bij de cv-ketel?

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen