pinterest
BETTE Inloopdouche met waterafvoer aan de rand

BETTE Inloopdouche met waterafvoer aan de rand

BETTE is specialist in badkamerobjecten van edel staal/emaille. Het materiaal is gemakkelijk in onderhoud, hygiënisch, robuust en hoogwaardig en daarmee ideaal in de zogenaamde kernzones van de badkamer. Zoals deze douchevloer uit de BETTEFLOOR Side collectie. De waterafvoer is naar de rand verplaatst, waardoor een royale, doorlopende en voegloze douchevloer is gecreëerd. Een robuuste en onderhoudsarme douchevloer met een perfecte uitstraling.

FotoBETTE Inloopdouche met waterafvoer aan de rand

Douchen wordt verwennerij voor de voetjes

Bij BetteFloor ligt de focus van de inloopdouche bij de doorlopende vloer. Als tegenhanger van de betegelde vloer heeft deze emaille doorlopende vloer het voordeel dat je geen voegen hebt op de vloer, dat geeft een heerlijk zacht gevoel aan de voeten en is ook een stuk hygiënischer want bacteriën en schimmels krijgen zo geen kans zich te nestelen. Ook zijn voegen gevoelig voor scheurtjes en slijtage en behoudt de robuuste en onderhoudsarme BetteFloor douchevloer zijn perfecte uitstraling. Sinds de marktintroductiecirca zes jaar geleden hebben inloopdouche oplossingen zoals BetteFloor een vaste plaats in de luxe badkamer veroverd, zowel in hotels als in de badkamer thuis.

Verbinding van esthetiek en functionaliteit. Nu zet Bette een nieuwe variant naast de klassieker: bij de BetteFloor Side is de afvoer verplaatst naar de zijkant bij de wand. Wat in eerste instantie een eenvoudige verschuiving lijkt, betekent in feite een uiterst complexe herziening en bewerking van het oppervlak van de stalen douchecorpus. Het water moet namelijk continu worden afgevoerd, maar de hiervoor noodzakelijke helling in de douchevloer mag niet storend zijn voor de gebruiker, die wel stabiel moet kunnen blijven staan. Het doorlopende en symmetrische beeld van de BetteFloor blijft ook bij deze nieuwe variant gewaarborgd.

Directeur van Bette Thilo C. Pahl: “De geometrie van de badkuip moet een esthetische vorm combineren met functionaliteit: de uitdaging ligt daarbij juist in het goed oplossen van details”.

FotoBETTE Inloopdouche met waterafvoer aan de rand   FotoBETTE Inloopdouche met waterafvoer aan de rand

Rechte hoeken: past perfect in de tegelvloer

Net als alle varianten van BetteFloor is ook de nieuwe douchevloer voorzien van speciaal geproduceerde BETTE-hoeken met een rechte hoek tot in de punt. Dit onderscheidt hen van gewone douchebakken, waarvan de ronde hoeken een radius kunnen hebben van wel 20 millimeter. De vrije ruimte tussen douchevloer en tegels moet dan vaak met siliconen worden opgevuld, wat enerzijds niet mooi staat en anderzijds weer voor meer reiniging en onderhoud zorgt. Bij BetteFloor is dat anders: de hoeken lopen precies tot in het rechthoekige raster van de tegels. Met een smalle siliconen voeg sluit de douchevloer op de tegels aan en past hij perfect in het vloerbeeld. Dit is mogelijk dankzij een speciaal door Bette ontwikkeld, op laser gebaseerd snij- en lasproces. Geavanceerde techniek, handwerk en de grootst mogelijke zorgvuldigheid zorgen voor een douchevloer die optimaal past.

Grote verscheidenheid aan maten en kleuren

Dankzij 12 verschillende maten biedt BetteFloor Side bij het ontwerpen van de badkamer tal van mogelijkheden. Dat geldt ook voor de vormgeving van de badkamer met kleuren. Het kleurenspectrum van de klassieke BetteFloor is tevens leverbaar voor het nieuwe product in het assortiment: de BetteFloor Side is verkrijgbaar in 22 matte kleuren en circa 1000 sanitairkleuren.

De mogelijkheden voor een harmonische vormgeving van de vloer, vaak een argument voor een betegelde douche, zijn nu dus nagenoeg onbeperkt. Daarbij komt nog dat staal/emaille een glascomposiet is, dat nauw verwant is met andere klassieke materialen die in de badkamer worden toegepast, zoals keramiek. Het kan daardoor prima worden gecombineerd. De badkamer wordt één harmonisch geheel.

Comfortabele montage dankzij inbouwsysteem

De BetteFloor Side is dankzij een minimale opbouwhoogte van 65 millimeter geschikt voor zowel modernisering als nieuwbouw van badkamers. Het Bette inbouwsysteem voor inloopdouches waarborgt een snelle en eenvoudige installatie van de douchevloer en een optimale afdichting. Wie nog meer comfort wil kan meteen een bijpassende douchewand van glas laten meeleveren. De glazen douchewanden van Bette zijn verkrijgbaar als nis- en hoekoplossing, en voor wandinbouw.

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen