BETTE Inloopdouche met waterafvoer aan de rand

BETTE is specialist in badkamerobjecten van edel staal/emaille. Het materiaal is gemakkelijk in onderhoud, hygiënisch, robuust en hoogwaardig en daarmee ideaal in de zogenaamde kernzones van de badkamer. Zoals deze douchevloer uit de BETTEFLOOR Side collectie. De waterafvoer is naar de rand verplaatst, waardoor een royale, doorlopende en voegloze douchevloer is gecreëerd. Een robuuste en onderhoudsarme douchevloer met een perfecte uitstraling.

Douchen wordt verwennerij voor de voetjes

Bij BetteFloor ligt de focus van de inloopdouche bij de doorlopende vloer. Als tegenhanger van de betegelde vloer heeft deze emaille doorlopende vloer het voordeel dat je geen voegen hebt op de vloer, dat geeft een heerlijk zacht gevoel aan de voeten en is ook een stuk hygiënischer want bacteriën en schimmels krijgen zo geen kans zich te nestelen. Ook zijn voegen gevoelig voor scheurtjes en slijtage en behoudt de robuuste en onderhoudsarme BetteFloor douchevloer zijn perfecte uitstraling. Sinds de marktintroductiecirca zes jaar geleden hebben inloopdouche oplossingen zoals BetteFloor een vaste plaats in de luxe badkamer veroverd, zowel in hotels als in de badkamer thuis.

Verbinding van esthetiek en functionaliteit. Nu zet Bette een nieuwe variant naast de klassieker: bij de BetteFloor Side is de afvoer verplaatst naar de zijkant bij de wand. Wat in eerste instantie een eenvoudige verschuiving lijkt, betekent in feite een uiterst complexe herziening en bewerking van het oppervlak van de stalen douchecorpus. Het water moet namelijk continu worden afgevoerd, maar de hiervoor noodzakelijke helling in de douchevloer mag niet storend zijn voor de gebruiker, die wel stabiel moet kunnen blijven staan. Het doorlopende en symmetrische beeld van de BetteFloor blijft ook bij deze nieuwe variant gewaarborgd.

Directeur van Bette Thilo C. Pahl: “De geometrie van de badkuip moet een esthetische vorm combineren met functionaliteit: de uitdaging ligt daarbij juist in het goed oplossen van details”.

 

Rechte hoeken: past perfect in de tegelvloer

Net als alle varianten van BetteFloor is ook de nieuwe douchevloer voorzien van speciaal geproduceerde BETTE-hoeken met een rechte hoek tot in de punt. Dit onderscheidt hen van gewone douchebakken, waarvan de ronde hoeken een radius kunnen hebben van wel 20 millimeter. De vrije ruimte tussen douchevloer en tegels moet dan vaak met siliconen worden opgevuld, wat enerzijds niet mooi staat en anderzijds weer voor meer reiniging en onderhoud zorgt. Bij BetteFloor is dat anders: de hoeken lopen precies tot in het rechthoekige raster van de tegels. Met een smalle siliconen voeg sluit de douchevloer op de tegels aan en past hij perfect in het vloerbeeld. Dit is mogelijk dankzij een speciaal door Bette ontwikkeld, op laser gebaseerd snij- en lasproces. Geavanceerde techniek, handwerk en de grootst mogelijke zorgvuldigheid zorgen voor een douchevloer die optimaal past.

Grote verscheidenheid aan maten en kleuren

Dankzij 12 verschillende maten biedt BetteFloor Side bij het ontwerpen van de badkamer tal van mogelijkheden. Dat geldt ook voor de vormgeving van de badkamer met kleuren. Het kleurenspectrum van de klassieke BetteFloor is tevens leverbaar voor het nieuwe product in het assortiment: de BetteFloor Side is verkrijgbaar in 22 matte kleuren en circa 1000 sanitairkleuren.

De mogelijkheden voor een harmonische vormgeving van de vloer, vaak een argument voor een betegelde douche, zijn nu dus nagenoeg onbeperkt. Daarbij komt nog dat staal/emaille een glascomposiet is, dat nauw verwant is met andere klassieke materialen die in de badkamer worden toegepast, zoals keramiek. Het kan daardoor prima worden gecombineerd. De badkamer wordt één harmonisch geheel.

Comfortabele montage dankzij inbouwsysteem

De BetteFloor Side is dankzij een minimale opbouwhoogte van 65 millimeter geschikt voor zowel modernisering als nieuwbouw van badkamers. Het Bette inbouwsysteem voor inloopdouches waarborgt een snelle en eenvoudige installatie van de douchevloer en een optimale afdichting. Wie nog meer comfort wil kan meteen een bijpassende douchewand van glas laten meeleveren. De glazen douchewanden van Bette zijn verkrijgbaar als nis- en hoekoplossing, en voor wandinbouw.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen