pinterest
Nieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt

Nieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt

Een unique ontwerp vrijstaand ligbad in het hoogste segment – met bijpassende wastafel

BetteArt heeft zichzelf wederom overtroffen. De badkamerexpert in staal/ emaille badkamerobjecten heeft een nieuw vrijstaand ligbad ontworpen. Niet een afgeleide variant van de inbouwbaden maar een geheel nieuw design in het hoogste segment vrijstaande ligbaden. De kracht van Bette bij het ontwerpen van ligbaden ligt vooral in de voegloze vormgeving die zorgt voor voor een monolitisch resultaat. En dat de lat hoog lag blijkt uit de bijpassende waskommen.

De ontwerpers van Bette zijn enorm creatief geweest bij dit design. Het bad heeft een slanke, smalle badrand , waarbij de buitenvorm de binnenvorm als het ware volgt. Er is  maar heel weinig tussenruimte overgebleven, precies wat technisch gezien noodzakelijk is. Qua stijl heeft het nieuwe ligbad van BetteArt een modern look, maar door het beschaafde karakter van het bad past deze ook prima bij andere interieurstijlen die niet onderhevig zijn aan trends maar meer een tijdloze esthetische focus hebben.

FotoNieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt   FotoNieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt

 

Perfectie, duurzaam en schoon

Het staal/emaille materiaal van Bette is optimaal voor toepassingen in de badkamer, omdat het een lange levensduur optimaal combineert met duurzaamheid. Een hoge stabiliteit en stevigheid gaan hier samen met een perfect, duurzaam en hygiënisch oppervlak. Alleen op het gebied van de verwerking is men gebonden aan de limieten van het materiaal. Bette, het familiebedrijf uit het Duitse Oostwestfalen, is als pionier steeds weer grensverleggend bezig. Als het gaat om de details wordt snel duidelijk dat er veel kaf onder het koren is en dat de voegloze modellen van Bette zich onderscheiden van de massaproducten met zichtbare ommantelingen.

De fabriek van Bette in Delbrück verenigt geavanceerde productietechnieken met de voordelen van een ambachtelijk bedrijf – alleen op die manier kunnen badobjecten zoals BetteArt überhaupt worden gerealiseerd. Het vrijstaande staal/emaille ligbad wordt bijvoorbeeld uit twee delen in sandwichbouwwijze vervaardigd. Een fijne lasnaad, in de fabriek door de vakman getrokken, verbindt op onzichtbare wijze de kern van de badkuip met de ommanteling. Ten slotte wordt het model veredeld met een lag glasachtig email. Alleen zo kunnen voegloze producten uit één stuk worden vervaardigd – 100 procent made in Germany. De precisie van deze verbinding uit hightech en ambacht wordt meteen duidelijk als men het product ziet: een duidelijk gedefinieerde, smalle badrand en een moderne belijning kenmerken deze productserie, die in samenwerking met het ontwerpbureau Tesseraux + Partner uit Potsdam is ontwikkeld. “Wij hebben Bette met dit design uitgedaagd. Met een vrijstaande badkuip, waarbij de binnenvorm correspondeert met de buitenvorm”, licht vormgever Dominik Tesseraux zijn aanpak toe.

FotoNieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt   FotoNieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt

 

De smalle rand als beeldbepalend element

Het resultaat is een extreem smalle badrand, die het product een massieve en compacte uitstraling geeft, maar die ook een tweede lastige doelstelling inhield. De geïntegreerde af- en overloopgarnituur werd samen met de specialist voor installatietechniek Viega uit Attendorn speciaal voor de BetteArt ontwikkeld, want een dergelijke smalle oplossing bestond nog niet op de markt. De in- en overloop wordt afgedekt door een messing afdekkapje naar keuze in chroom of wit.

De badkuip is leverbaar in stralend wit en in de maten 180 x 75 x 42 cm. De vlak afsluitende afvoer is in het midden van het ligbad geplaatst. Bijpassend bij het ligbad en natuurlijk ook van staal/emaille biedt Bette drie vrijstaande waskommen die eveneens volgens hetzelfde hoogwaardige procedé worden vervaardigd. Ook deze producten worden gekenmerkt door een smalle rand en een dunne wand. Leverbaar zijn ze in de breedten 80, 60 en 30 cm. De beide grote wastafels zijn tien centimeter diep en dus bijzonder praktisch, de kleine voor het gastentoilet is nog altijd acht centimeter diep. Alle drie zijn bedoeld als voegloze en dus eenvoudig te reinigen opbouwwaskommen op bladen en badmeubels. De beperking van de rand tot het noodzakelijke is consequent zonder kraanbank uitgevoerd – daarbij passen vrijstaande mengkranen met hoge uitloop of een wandmengkraan. De ecologische kwaliteit van het assortiment van BetteArt is, net als alle producten van Bette, gecertificeerd door een Environmental Product Declaration (EPD) van het Institut Bauen und Umwelt e.V.

FotoNieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt   FotoNieuw vrijstaand, voegloos ligbad van BetteArt

 

 

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen