Badkamer verbouwen? Bekijk deze metamorfose!

Is je badkamer verouderd en ben je van plan deze te renoveren? Of wil je een nieuwe badkamer bouwen op zolder? Het renoveren en bouwen van badkamers is vaak ingewikkeld. Meestal is de ruimte klein, is er een schuin dak, ongunstige basismaten of andere bouwkundige beperkingen. Gelukkig zijn er voldoende badkameroplossingen en producten om een moderne en comfortabele badkamer te creëren. We geven je graag wat tips door middel van de bouw van een nieuwe droombadkamer.

Een badkamerontwerp op maat

Met een slimme indeling van de ruimte is het zeker mogelijk een moderne en toekomstbestendige badkamer te bouwen, die ook bij het ouder worden zonder beperkingen kan worden gebruikt. Uitgangspunten voor dergelijke oplossingen zijn een op maat toegesneden badkamerontwerp gecombineerd met producten, die probleemloos functioneren. En door het gebruik van hoogwaardige materialen zien deze producten er ook nog eens heel mooi uit! Een voorbeeld waarin alles perfect lijkt samen te komen, is de realisatie van deze nieuwe - 11 m² grote - droombadkamer onder een schuin dak.

Badkamer voor metamorfose:

De bestaande badkamer was functioneel ingericht en had - naar de huidige maatstaven- nog veel ruimte naar boven.

Oude badkamer onder schuin dak, voor de metamorfose

Voor de bewoners was het belangrijk dat er in de nieuwe badkamer een inloopdouche zonder drempels werd gebouwd. Deze maakt de badkamer levensloopbestendig en zogt ervoor dat de ruimte optisch wordt vergroot. En er was de wens om op zoek te gaan naar opbergruimte, een bekend probleem voor kleine badkamers. Daarnaast was het ook belangrijk dat de zwart/witte inrichting uit de rest van de woning in de nieuwe badkamer werd doorgezet. We laten je hieronder de stappen zien om te komen tot een nieuwe droombadkamer

Van oude naar nieuwe badkamer

Eerst is de badkamer gestript, waarna de ruimte met het Steptec-voorwandsysteem van Viega in aparte onderdelen is verdeeld: wasgedeelte, wc-, bad- en douchezone. Door een scheidingswand wordt de ruimte fraai opgedeeld.

Nieuwe badkamer bouwen - steptec voorwandsysteem van Viega verdeeld de aparte onderdelen: wasgedeelte, wc, bad en douchezone #viega
De montagerails worden hiervoor op locatie op de juiste lengte gemaakt en in enkele handelingen via de systeemkoppeling gemonteerd en daarna vastgezet aan de wand en vloer. Het voorwandsysteem Steptec (hier al deels betimmerd) kent twee basisonderdelen: een voorwandrail en koppelingen die niet alleen in standaardhoeken van 45 of 90 graden maar ook aan schuine daken te monteren zijn. Hiertoe kan al naar gelang het gebruik een scharnierelement worden ingezet.

Nieuwe badkamer bouwen - steptec voorwandsysteem van Viega verdeeld de aparte onderdelen: wasgedeelte, wc, bad en douchezone #viega
Het Steptec-systeem van Viega is ook onder schuine daken of als draagconstructie voor een zitgelegenheid (rechts op foto) toepasbaar. In dit voorbeeld neemt de voorwandconstructie als ruimtedeler zowel de badwand als de achterzijde van de toilet en de douche, inclusief alle leidingwerk op. Als fraai neveneffect voorkomt de voorwand direct zicht op de wc.

Nieuwe badkamer bouwen - steptec voorwandsysteem van Viega verdeeld de aparte onderdelen: wasgedeelte, wc, bad en douchezone #viega
Het probleem met opbergruimte, kan worden opgelost door de open ruimten en nissen te gebruiken om het wc-borstelgarnituur of de toiletpapierhouder te integreren. De tussenruimte van de afzonderlijke voorwandelementen lenen zich niet alleen voor het opnemen van wc-installatiedelen maar ook voor integratie van bijvoorbeeld wc-borstelgarnituur of toiletrolhouder.

Een voorwandinstallatie biedt veel mogelijkheden voor het doorvoeren van aanpassingen aan de bouwomstandigheden of de wensen van de bewoner. Bovendien biedt het een veelal kortere bouwtijd.

Badkamer metamorfose

Het resultaat!

Metamorfose badkamer onder schuin dak met installatie producten van Viega #badkamer #metamorfose #verbouwen #zolder
De scheidingswand deelt de ruimte mooi op met aan de ene kant het bad en aan de andere kant de douche en wc.

Badkamer metamorfose: Inloopdouche onder schuin dak met Advantix douchegoot #Viega #verbouwen #badkamer
De inloopdouche is geplaatst onder het schuine dak, waar voldoende ruimte is om te staan en comfortabel te douchen. De betegelde bank is niet alleen voor senioren een waardevolle aanvulling. Een halfhoge voorwand scheidt de inloopdouche van de wc.

Inloopdouche met Viega Advantix douchegoot #verbouwen #badkamer #viega
Voor de middelhoge voorwand is een Advantix douchegoot van Viega mooi verwerkt in de vloer. Het modulair systeem van deze nieuwe douchegoot biedt een grote keuzevrijheid en verschillende lengtematen. Hier werd gekozen voor een muurvariant met vlakke afvoer, roestvast stalen frame en een designrooster van zwart veiligheidsglas. Lees hier meer over de Advantix douchegoot
Badkamer onder schuin dak. Toilet met bedieningsplaat uit de Visign for Style serie #toilet #verbouwen #badkamer #viega
Voor de bewoners was het belangrijk dat de zwart/witte inrichting uit de rest van de woning ook in de badkamer werd doorgezet. Dat is in alle opzichten geslaagd; zelfs de zwarte bedieningsplaat van de wc is hier met een witte tegelvoeg afgewerkt.

Toilet met bedieningsplaat Visign for Style van Viega
De wc bevindt zich weliswaar in de open ruimte, maar blijft door de halfhoge scheidingswand met de douche toch uit het zicht. De zwarte bedieningsplaat is uit de Visign for Style-serie. Lees hier meer over Visign for Style van Viega.

Een prachtige metamorfose van de badkamer! Wil je meer producten bekijken voor een verbouwing van de badkamer? Klik dan hier

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen