pinterest
Een veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Een veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Voor een ieder is het fijn om zelfstandig te kunnen badderen en toiletteren, maar dit is niet altijd zo vanzelfsprekend. Voor minder validen en ouderen is niet elke badkamer een veilige omgeving. De badkamervloer kan door water glad worden, waardoor het gevaar bestaat om uit te glijden.

Veilig douchen en in bad

Baden en douchebakken zijn vaak (te) hoog om in te stappen, wat lastig en gevaarlijk kan zijn wanneer je niet goed ter been bent. Tegenwoordig maakt aangepast sanitair de badkamer veilig en comfortabel en is het mogelijk om zelfstandig gebruik te kunnen blijven maken van de badkamer. Vlakke douchevloeren, bijzondere douchecabines en instapbaden. Met deze oplossingen geniet je van een badkamer, waarin je oud kunt worden.

FotoEen veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Vlakke douchevloeren

Gladde douchevloerenen drempels vormen vaak een obstakel voor een veilige situatie. Daarom bestaat de mogelijkheid de gehele vloer aan te passen en deze minder glad te maken. Dit is vaak geen blijvende oplossing. Het is verstandig om hoogteverschil tussen vloer en douche meteen aan het begin, bij de inbouw, al te elimineren door een vlakke douchebak te installeren. Het vereist einigszins vooruit denken maar hiermee vermijd je onnodige ongelukken in de toekomst.

Voor een vlakke douchebak is de ondergrond belangrijk. Bij een houten ondergrond is de inbouwdiepte van de sifon niet zo van belang. Voor een stenen ondergrond is de inbouwdiepte van de sifon wel zeer belangrijk. Bij een geringe inbouwdiepte is dus ook minder hakwerk nodig. Ook kan gekozen worden voor een vlakke douchebak met een beperkte opstap. Lekker vlak op de vloer, zowel hout als steen en dan maar 40 mm voor de sifon. Dan is de badkamer meteen levensloop bestendig. Daarbij komt een aangepaste douchedeur goed van pas, zodat er altijd - indien gewenst - hulp verleend kan worden.

FotoEen veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Douchewanden

Makkelijk te installeren optilbare douchewanden sluiten de vlakke douchevloer goed af zodat water geen kans krijgt de badkamervloer nat te maken. Een onveilige gladde situatie wordt hierdoor voorkomen. De wanden zijn verkrijgbaar in hoge en lage uitvoeringen, zodat u ook zittend kan douchen. De lage wanden zijn van een ergonomisch verantwoorde hoogte van 80 centimeter, zodat op een prettige manier hulp kan worden verleend. De wanden zijn van transparant kunststofglas of van hard glas. Een stijlvolle oplossing.

Baden

FotoEen veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Vooral vrouwen geven nog steeds de voorkeur aan een heerlijk geurend bad boven een snelle douche. Daarom zijn er ook inloopbaden, die vooral voor de minder valide een uitkomst is. Deze inloopbaden zijn voorzien van een lage opstap en een deur die naar binnen draait. Je kunt rustig in bad gaan zitten en eventueel door de badlift naar beneden geholpen worden. Dan het bad vol laten lopen en genieten van deze overheerlijke ontspanning. Klaar?  Dan loopt het bad in minder dan 1 minuut leeg doordat er 2 afvoeren ingebouwd zijn en het bad kan weer rustig worden verlaten. Het inloopbad zorgt voor een veilig en vooral zelfstandig bad ritueel.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Badkamer productinformatie

Het creëren van jouw ideale badkamer begint met het kiezen van de juiste producten. Of je nu een volledige renovatie plant of gewoon een paar elementen wilt vernieuwen, gedetailleerde badkamer productinformatie is cruciaal. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om je goed te informeren over badkamerproducten.

Elk badkamerproduct komt met specifieke eigenschappen die je moet overwegen. Denk aan de afmetingen, materialen, en technische specificaties zoals waterverbruik en installatievereisten. Het kennen van deze details helpt je om producten te selecteren die perfect passen in jouw ruimte en voldoen aan jouw functionele behoeften.

Badkamer accessoires

Naast functionaliteit is het esthetische aspect van badkamerproducten ook belangrijk. Informatie over beschikbare stijlen, kleuren en afwerkingen helpt je om een coherente en aantrekkelijke look te creëren die past bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je interieur.

Door grondig onderzoek te doen naar badkamerproductinformatie, kun je weloverwogen beslissingen nemen die bijdragen aan het comfort, de functionaliteit en de schoonheid van jouw badkamer. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe douche, badkuip, wastafel of accessoires, goed geïnformeerd zijn is de sleutel tot het realiseren van jouw droombadkamer.

Bestel het Uw-Badkamer Magazine in onze webshop

Wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste badkamertrends, slimme renovatietips en inspirerende ontwerpen? Bestel het Uw-Badkamer Magazine eenvoudig in onze webshop! Met slechts een paar klikken heb je toegang tot een schat aan informatie en inspiratie voor jouw perfecte badkamer. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar de beste producten en ideeën, ons magazine biedt alles wat je nodig hebt. Bezoek onze webshop vandaag nog en verzeker jezelf van de nieuwste editie van Uw-Badkamer Magazine, jouw essentiële gids naar een stijlvolle en functionele badkamer.

Bestel uw-badkamer magazine

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen