Stijlvolle aangepaste badkamer voor jong & oud

‘Langer zelfstandig blijven wonen’ - onder dat credo moeten ouderen steeds langer in de eigen woning of bij familie in blijven wonen. Levensloopbestendige woningen worden daarmee eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Die levensloopbestendigheid komt altijd als eerste tot uitdrukking in de badkamer, waar jong en oud, groot en klein dagelijks gebruik van maken.

Met één druk op de knop de juiste hoogte

Opa of kleindochter, vader of moeder: iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor de hoogte van de wc en wastafel. Tegenwoordig zijn er ook mogelijkheden om die  in hoogte te verstellen. Zelfs met één druk op de knop! De uitvoering van dergelijke producten moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo bepaalt de kwaliteit of ze langdurig gebruikt kunnen worden en is een fraai, tijdloos design min of meer een vanzelfsprekendheid. Daarnaast is een grote verscheidenheid aan functionaliteit en comfort gewenst. Producten die er fraai uitzien en passend zijn voor elke lengte en grootte, slagen er keer op keer in die spagaat te volbrengen.

De wastafel in hoogte verstellen

Viega heeft bijvoorbeeld een wastafelelement dat flexibel op de eisen van uiteenlopende gebruikers reageert. Met dit element is de wastafel moeiteloos traploos over een afstand van 20 cm in hoogte te verstellen. Eén druk op de knop volstaat om de wastafel zelfstandig omhoog te laten bewegen tussen 70 en 90 cm hoogte. Met een zachte neerwaartse druk van de hand verplaatst de wastafel zich weer naar beneden. Nog een druk op de knop en de wastafel blijft op de gewenste hoogte staan. Het nieuwe Viega Eco Plus-wastafelelement laat zich combineren met een grote variëteit aan wastafels en wordt zonder elektronica bediend.

In hoogte verstelbare wastafel voor jong en oud - de levensloopbestendige badkamer met badkameroplossingen van Viega

Toilet altijd op de ideale zithoogte

Ook voor het toilet zijn er mooie oplossingen voor kinderen en volwassenen. Senioren in het bijzonder, kunnen eenvoudiger opstaan wanneer de wc wat hoger hangt. Kinderen daarentegen hebben meer baat bij een wc die wat lager zit. Met het in hoogte verstelbare wc-element van Viega kan nu aan beide wensen worden voldaan. Met het element is de zithoogte van de wc met één druk op de knop aan te passen. Ook hier is één druk op de   knop voldoende om het keramiek maximaal acht centimeter omhoog of omlaag te laten bewegen. Het wc-element werkt met een gasdrukveer en is te combineren met tal van wc-keramieken en met bedieningsplaten uit het Visign-programma.

In hoogte verstelbaar toilet voor jong en oud - de levensloopbestendige badkamer met badkameroplossingen van Viega

Onbegrensde mogelijkheden in bad

Ook voor het bad zelf zijn verschillende producten leverbaar die het comfort in de badkamer verhogen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de elektronisch gestuurde badarmaturen uit de Multiplex Trio E-serie. Met de fraai vormgegeven draaiknop van de Multiplex Trio E3 bijvoorbeeld, kunnen de temperatuur en vulhoogte van het bad individueel worden ingesteld en opgeslagen voor maximaal 3 personen. Via de geheugenfunctie kunnen de voorkeurinstellingen eenvoudig weer worden opgeroepen. De ideale aanvulling hierop zijn de nieuwe Multiplex-garnituren, die met een lichte druk op het bedienelement de overloopfunctie met 5 cm verhoogt. Hierdoor kan het bad nét even wat voller lopen en kan er comfortabel worden genoten van een warm bad. Zorgeloos uiteraard want de veilige overloopfunctie blijft gewoon z’n werk doen.

Bad met elektronisch gestuurde badarmaturen uit de Multiplex Trio E-serie van Viega. Voor een levensloopbestendige badkamer

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over het product en vraag gratis een brochure aan!

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen