BetteSchmidden II ligbad comfortzone: het vervolg

BetteSchmiddem II met rechtere en extra brede badrand

Oefening baart kunst en daarom zijn product opvolgers vaak de finishing-touch en kunnen deze extra voordelen opleveren. Huidige leidmotieven worden verfijnd, er is ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën en producten worden weer in een nieuw daglicht geplaatst waardoor ontwikkeling mogelijk wordt. Dat is precies het geval bij het nieuwe rechthoekige ligbad van Bette, de specialist voor bad objecten van staal/ emaille. Met het model BetteSchmiddem II heeft de producent de vormgeving doorontwikkeld en nog een tikkeltje puristischer gemaakt.

Dit is voornamelijk te zien door de functionaliteit en de brede badrand aan één zijde van de BetteSchmiddem II. Het rechte lijnenspel wordt geaccentueerd. Omdat de in de badrand van de BetteSchmiddem geïntegreerde inloopgarnituur niet meer leverbaar was, reageerde het bedrijf snel en doelbewust. “Dankzij onze expertise op het gebied van werktuigbouw waren we in staat om op korte termijn in te spelen op de veranderde randvoorwaarden. We hebben de oorspronkelijke vormgeving opgepakt en in de productie aangepast”, zegt Thilo C. Pahl, directeur-grootaandeelhouder van Bette. Uit het voorlopermodel ontstond zo als de slimme variant de BetteSchmiddem II – een ligbad met een doorgaande horizontale uitstraling.

BetteSchmiddenII   BetteSchmiddenII ligbad

Een ligbad waarvan de voordelen duidelijk zichtbaar zijn: de brede badrand dient als zitvlak of kan worden gebruikt om badspullen neer te zetten. Pahl: “We creëren hiermee meer ruimte en een doordachte mogelijkheid om badbenodigdheden binnen handbereik te hebben.” Vooral voor mensen met een mobiliteitsbeperking of voor ouderen maakt dat de toegankelijkheid en het instappen veel gemakkelijker. “De veranderende behoeften vormen een actueel thema in de badkamerarchitectuur en wij spelen daar bewust op in. Met BetteSchmiddem II interpreteren we niet alleen de esthetische tijdgeest, maar denken ook aan de gebruikswaarde van het ligbad, en dat generatie-overkoepelend.”

In lijn met de visie van kwaliteit van leven door gezondheid (tegenwoordig ook wel healthiness genoemd) leveren moderne badobjecten naast aspecten als design en ontspanning ook een tastbare meerwaarde door meer comfort en veiligheid. BetteSchmiddem II voldoet ruimschoots aan deze eisen, ook door de royale ergonomische binnenvorm. In 210 liter water zijn niet alleen moeiteloos meerdere zit- en ligposities mogelijk, maar ook echt badplezier en pure ontspanning. Het brede zijvlak dient daarbij als extra comfortzone – voor, tijdens en na het baden.

BetteSchmiddenII wastafel   BetteSchmiddenII ligbadII

Overloop – naar keuze aan de brede of smalle zijde

Bette speelt met zijn moderne productietechnologie flexibel in op uiteenlopende plattegronden. De brede rand van de BetteSchmiddem II is leverbaar in verschillende varianten: al naar gelang de architectonische uitgangspunten of de persoonlijke voorkeur kan de overloop aan de brede of de smalle zijde worden aangebracht, terwijl de afvoer in het midden – in de praktijk bij gebruikers alom geaccepteerd – is gebleven. Desgewenst kunnen ook de mengkranen individueel gepositioneerd worden.

De naam zegt het overigens al: net als het voorlopermodel is de Schmiddem II ontworpen door de bekende Berlijnse vormgever Jochen Schmiddem, die met zijn ontwerpen innovatieve principes combineert met een doordachte, harmonische vormgeving. Multifunctionele en hoogwaardige producten dragen zijn handschrift en worden niet in de laatste plaats daarom wereldwijd onderscheiden met gerenommeerde designprijzen.

Naast vormgeving en functie speelt ook de duurzaamheid bij de producten van Bette een grote rol. De duurzame badobjecten bestaan uit natuurlijke grondstoffen als titaanstaal, glas en water, ze zijn vrij van vervangende materialen en kunststof en daarnaast bijzonder huidvriendelijk en hygiënisch. De Bette fabriek in Delbrück combineert geavanceerde productietechniek met ambachtelijk handwerk, want alleen op die manier kunnen innovatieve badobjecten worden gerealiseerd.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen