Een veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Een veilige & comfortabele aangepaste badkamer

Voor een ieder is het fijn om zelfstandig te kunnen badderen en toiletteren, maar dit is niet altijd zo vanzelfsprekend. Voor minder validen en ouderen is niet elke badkamer een veilige omgeving. De badkamervloer kan door water glad worden, waardoor het gevaar bestaat om uit te glijden.

Veilig douchen en in bad

Baden en douchebakken zijn vaak (te) hoog om in te stappen, wat lastig en gevaarlijk kan zijn wanneer je niet goed ter been bent. Apollo is specialist in aangepast sanitair en levert de producten om veilig, comfortabel en zelfstandig gebruik te kunnen blijven maken van de badkamer. Vlakke douchevloeren, bijzondere douchecabines en instapbaden. Met deze oplossingen geniet je van een badkamer, waarin je oud kunt worden.

Vlakke douchevloeren

Gladde douchevloerenen drempels vormen vaak een obstakel voor een veilige situatie. Daarom bestaat de mogelijkheid de gehele vloer aan te passen en deze minder glad te maken. Dit is vaak geen blijvende oplossing. Het is verstandig om hoogteverschil tussen vloer en douche meteen aan het begin, bij de inbouw, al te elimineren door een vlakke douchebak te installeren. Het vereist einigszins vooruit denken maar hiermee vermijd je onnodige ongelukken in de toekomst.

Voor een vlakke douchebak is de ondergrond belangrijk. Bij een houten ondergrond is de inbouwdiepte van de sifon niet zo van belang. Voor een stenen ondergrond is de inbouwdiepte van de sifon wel zeer belangrijk. Bij een geringe inbouwdiepte is dus ook minder hakwerk nodig. Ook kan gekozen worden voor een vlakke douchebak met een beperkte opstap. Lekker vlak op de vloer, zowel hout als steen en dan maar 40 mm voor de sifon. Dan is de badkamer meteen levensloop bestendig. Daarbij komt een aangepaste douchedeur goed van pas, zodat er altijd - indien gewenst - hulp verleend kan worden.

Een aangepaste douche met vlakke douchebak maakt de badkamer leeftijdsbestendig en veilig. Met de staldeur kan er hulp verleend worden zonder dat de hele badkamer nat wordt, waarbij de hoogte van de onderdeur 80 centimeter is. De afmeting van de douchebak kan 100 bij 100 centimeter zijn of 90 bij 90 centimeter.

Douchewanden

Makkelijk te installeren optilbare douchewanden sluiten de vlakke douchevloer goed af zodat water geen kans krijgt de badkamervloer nat te maken. Een onveilige gladde situatie wordt hierdoor voorkomen. De wanden zijn verkrijgbaar in hoge en lage uitvoeringen, zodat u ook zittend kan douchen. De lage wanden zijn van een ergonomisch verantwoorde hoogte van 80 centimeter, zodat op een prettige manier hulp kan worden verleend. De wanden zijn van transparant kunststofglas of van hard glas. Een stijlvolle oplossing.

Apollo heeft nu ook een drempelloze schuifwand ontwikkeld. Een schuifwand zonder frame die zeer geschikt is voor de inloopdouche en deze een luxe uitstraling geeft. Daarnaast is de zogenaamde staldeur - zoals hierboven is afgebeeld - een handige oplossing wanneer de kinderen nog thuis wonen. Hierbij fungeert de wand als gewone douchewand, maar wanneer er hulp nodig is, kan deze deur half geopend worden.

Baden

Ligbad met deur en twee afvoeren

Vooral vrouwen geven nog steeds de voorkeur aan een heerlijk geurend bad boven een snelle douche. Daarom heeft Apollo een serie inloopbaden ontwikkeld, die vooral voor de minder valide een uitkomst is. Deze inloopbaden zijn voorzien van een lage opstap en een deur die naar binnen draait. Je kunt rustig in bad gaan zitten en eventueel door de badlift naar beneden geholpen worden. Dan het bad vol laten lopen en genieten van deze overheerlijke ontspanning. Klaar?  Dan loopt het bad in minder dan 1 minuut leeg doordat er 2 afvoeren ingebouwd zijn en het bad kan weer rustig worden verlaten. Het inloopbad zorgt voor een veilig en vooral zelfstandig bad ritueel.

Vraag vrijblijvend in formatie aan of bekijk hier meer aangepast sanitair van Apollo

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Brochure over Een veilige & comfortabele aangepaste badkamer aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP