5x badkamertrends die je niet mag missen

De badkamer is een bijzondere plek: een persoonlijke ruimte, waar je de tijd neemt voor jezelf. Belangrijk dus dat je keuzes maakt waar je nog lang van kunt genieten. UW Badkamer zet de belangrijkste badkamertrends voor je op een rij.

1. Puur & Eerlijk

Veel badkamers van nu hebben een stoer tintje door het gebruik van pure en eerlijke materialen met basic kleurtinten. Er wordt gebruik gemaakt van hout, betonlook en mat-witte badkamermeubels, maar ook van warme kleuren en rijke materialen, zoals marmer en koper. Gecombineerd met witte, naturel of zwarte styling geeft dit de badkamer een authentieke en robuuste uitstraling.

Badkamertrends 2016 - Geberit via Baden+ 

Hou je meer van een grove en energieke badkamer? Denk dan meer aan de kleur Indigo. Blauw in vele tinten, de kleur van water. Foto - Geberit Monolith

2. De ‘groene’ badkamer

De badkamer is niet alleen een ruimte om heerlijk tot rust te komen, maar wordt ook vaak intensief gebruikt. Daar wordt behoorlijk veel water en energie bij verbruikt. Slecht voor het milieu en voor de portemonnee. Een ideale plek om dus besparende maatregelen toe te passen. En dat kan! Slim en stijlvol, mét behoud van alle comfort. Denk aan besparende led-verlichting en een waterbesparende wastafelkraan en toilet. En heb je al eens nagedacht over een waterbesparende douche

Water- en energiebesparende badkamerkranen zijn een hot-thema. Moderne badkamerkranen zijn steeds vaker uitgevoerd met een doorstroombegrenzer en/of temperatuur-begrenzer die beschermt tegen mogelijke verbranding bij gebruik van een te hoge watertemperatuur. Ook wordt bij sommige badkamerkranen de koud-wateraanvoer gebruikt om het kraanhuis te koelen. Je bezeren aan een (te)warme badkamerkraan is hierdoor niet meer mogelijk. 

3. Wellness Thuis

Badkamers met allure: de wellness badkamer. Thuis de tijd voor jezelf nemen, privé of toch maar samen… Een ontspannen bad met een weldadige massage, een stoomdouche met je favoriete muziek of een avondvullend saunaritueel. Je gedachten loslaten, je lichaam en geest reinigen en dat alles binnen handbereik.

Badkamertrends 2016 - wellness badkamer via Baden+

Bovenstaande wellness badkamer van Baden+ is niet voor iedereen weggelegd, maar elementen zoals een stoomcabine of een whirlpoolsysteem kunnen eenvoudig in een wellness badkamer ontwerp worden opgenomen. De hedendaagse stoomcabine mag gezien worden. Strakke belijning van de cabine in combinatie met veiligheidsglazen wanden en/of wandpanelen maken van uw wellness badkamer een echte blikvanger. En denk bij een whirlpool niet direct aan rumoerige systemen, de techniek van vandaag de dag is zo geluidsarm dat deze ook binnen de strenge normering van de appartementenbouw valt. De wellness badkamer is dus overal te realiseren.

4.Comfort en gemak

De badkamer moet niet alleen sfeervol en praktisch zijn, maar ook duurzaam, met slimme badkameroplossingen en goed doordacht. Zo kan je tot in lengte van jaren veilig genieten van een complete badkamer. Bij een nieuwe badkamer houden we daar vanaf het begin rekening mee, maar er zijn steeds meer oplossingen om ook de bestaande badkamer van extra comfort en gemak te voorzien, denk aan een makkelijk zitje in de douche, een antislip douchevloer of een wastafelkraan met touchbediening.

Badkamertrends 2016 - comfort, gemak en levensloopbestendig via Baden+

Badkamer Desert van Baden+ is een levensloopbestendige badkamer met een eigentijdse uitstraling. 

5. Snufjes & Gadgets

De huidige techniek biedt snufjes en gadgets die het comfort en het genieten in de badkamer vergroten. Zo kan tegenwoordig de badkamer aangenaam warm zijn, ook op de tijdstippen dat de cv-ketel niet aanstaat. Om toch te genieten van een warme badkamer is elektrische vloerverwarming dé oplossing en is je badkamer warm op het moment dat jij dat wenst! Denk ook eens aan verwarming achter de spiegel, dan heb je geen last meer van een beslagen spiegel. 

Badkamertrends 2016 - snufjes en gadgets zoals de Sunshower via Baden+

Warmte vinden we ook bij de Sunshower, een UV en infraroodlamp in de douche. Zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D door het lichaam. Het is essentieel voor het behoud van sterke botten en verhoogt de weerstand. In 3 maanden is je vitamine D op een gezond niveau. De Sunshower zorgt ervoor dat het zonlicht goed gedoseerd wordt zodat je meer energie heeft en bovendien een lekker zomers tintje krijgt. Bovendien worden gewrichten en spieren verwarmt, waardoor pijn en stijfheid snel verdwijnen. Bij een volledige badkamer renovatie wordt de Sunshower ingebouwd, in een bestaande badkamer is een opbouwmodel verkrijgbaar.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen