pinterest
5 Tips bij het kiezen van een spiegel

5 Tips bij het kiezen van een spiegel

Een spiegel in de badkamer is onmisbaar. Niet alleen zorgt een spiegel voor goed zicht om je haar te föhnen, je te scheren of je wenkbrauwen te epileren, maar ook voor de uitstraling van de badkamer is een badkamerspiegel een belangrijk item. Maar waar moet je op letten bij je keuze? Wij geven je vijf tips!

Foto5 Tips bij het kiezen van een spiegel

1. Een beetje meer

Eerst en vooral ga je nadenken over wat je graag wil. Wil je één groot spiegelpaneel of toch liever twee spiegels? De klassieke en meest voor de hand liggende optie is één spiegel. Houd je van een modernere en speelse look? Dan zijn twee spiegels the way to go voor jou.

Foto5 Tips bij het kiezen van een spiegel

2. Vorm van de spiegel

Ook de vorm van je badkamerspiegel speelt een belangrijke rol. Dit is mede bepalend voor de look en feel van je badkamer. Ga je voor een tijdloze badkamer? Kies dan voor een horizontale, rechthoekige spiegel. Ga je voor een moderne badkamerstijl, kies dan voor een smalle, verticale spiegel. Eerder op zoek naar een zachte en speelse look, dan is rond of ovaal de ideale vorm voor jouw badkamer.

Foto5 Tips bij het kiezen van een spiegel

3. Verlichting en anti-damp

De vorm is dus belangrijk voor het meebepalen over de look en feel van je badkamer en er zijn meer opties die een praktische rol spelen bij je keuze. Denk maar aan verlichting. Kies je voor een spiegel inclusief LED-verlichting dan maak je een statement in je badkamer en hoef je je geen zorgen meer te maken over extra verlichting.

Daarnaast bestaan er ook tal van spiegels die die beschikken over een anti-damp functie. Zo heb je na het douchen nooit meer een beslagen spiegel!

Foto5 Tips bij het kiezen van een spiegel

4. Plaatsbesparende spiegelkast

Heb je nog extra opbergruimte nodig in je badkamer? Kies voor een spiegelkast. Zo heb je een spiegel én extra ruimte om je badkamerproducten op te bergen. Zeker wanneer je een kleinere badkamer hebt, kan dit heel handig zijn. En sommige spiegelkasten hebben zelfs dubbelzijdige spiegeldeuren. Een aanrader!

Foto5 Tips bij het kiezen van een spiegel

5. Meten is weten 

Zorg ervoor dat je het formaat van je spiegel afstemt met de afmetingen van je badkamermeubel. Dit straalt evenwicht uit. Z’n spiegel wordt standaard met de bovenzijde 2 meter van de grond gemonteerd. Kies je voor 2 aparte spiegels, lijn deze dan uit met je waskommen. Ga je voor een design/moderne look, kies dan zelf hoe je de spiegels plaats. Je kan de ene hoger hangen dan de andere of net niet uitlijnen met je waskom. Dit bepaal je helemaal zelf. 

X2O badkamers

Ga voor de badkamer die je aan iedereen wilt laten zien!

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen