pinterest
Trends in badkamerverlichting

Trends in badkamerverlichting

Afbeelding

De badkamer is de afgelopen jaren steeds meer verworden tot een plek voor ontspanning. Mede hierdoor is een simpel badkamerlichtje niet meer voldoende, maar mag er aan badkamerverlichting best wel wat aandacht besteed worden. Ook op het gebied van badkamerverlichting zijn trends waar te nemen. Hierbij enkele trends op het gebied van badkamerverlichting, zodat je ook met je verlichting helemaal bij de tijd bent.

LED verlichting

Niet alleen zijn de mogelijkheden van LED verlichting onbeperkt, het is de meest duurzame en milieuvriendelijkste verlichting die momenteel bestaat. Gebruik je nog gloeilampen in je badkamer, wissel ze dan om. Een gloeilamp gaat maar ongeveer 1000 uren mee en is zeer onrendabel. LED verlichting kan wel tot 50.000 uren meegaan en zet veel meer van zijn energie om in verlichting dan een gloeilamp.

Schakelmateriaal

Niet alleen de verlichtingsbron is belangrijk, ook het schakelmateriaal is een belangrijk onderdeel van de badkamerverlichting. Het uiterlijk van bepaald schakelmateriaal kan bepalend zijn voor de badkamer. Wat voor stijl badkamer je ook hebt, er is altijd wel schakelmateriaal in de vorm van een schakelaar of een dimmer te vinden die bij dezelfde stijl past. Het schakelmateriaal bij Elektrobode is daar een goed voorbeeld van. Kijk voor de uitgebreide collectie van het schakelmateriaal bij Elektrobode op hun website.

Sfeerverlichting

Mede door het gebruik van LED verlichting is het tegenwoordig heel gemakkelijk om sfeerverlichting in je badkamer aan te brengen. Een voorbeeld hiervan is dat LED verlichting heel gemakkelijk in spiegels is weg te werken. Zo kun je de verlichting dimmen om de juiste sfeer te creëren en feller aanzetten, wanneer je voor de spiegel staat en veel licht nodig hebt. 

Nachtverlichting 

Als je ‘s nachts nog slaperig naar het toilet moet, dan is het handig om een bewegingsmelder te installeren. Je hoeft dan geen moeite te doen om de lichtschakelaar in het donker te vinden. Gebruik voor deze verlichting een rode lamp, dit verstoort niet je slaapfase, waardoor je weer gemakkelijker inslaapt.

Kleurige verlichting

Een ander voordeel van LED verlichting is dat het gebruik kan maken van een RGB systeem. Dit is een kleurcodering op basis van de drie primaire kleuren Rood, Groen en Blauw (RGB). Hiermee kun je ontspannen baden in alle kleuren van de regenboog.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen