pinterest
Slapen onder een meesterwerk van Vincent van Gogh

Slapen onder een meesterwerk van Vincent van Gogh

De schilderijen van Vincent van Gogh zijn wereldberoemd. Veel van zijn werken worden in het Van Gogh Museum tentoongesteld. In de winkel van het museum vind je allerlei hebbedingen, waarop de bekendste werken staan afgebeeld. Vanaf dit najaar wordt hieraan een unieke textielcollectie toegevoegd van zeven luxe dekbedovertrekken en decoratieve kussens. Stel je voor: slapen onder een van Gogh!

Afbeelding

Missie van het museum

Op uitnodiging van Beddinghouse bezochten we deze week het Van Gogh Museum voor een heel speciale perslancering. In het auditorium van het museum wachtte een select gezelschap op de officiële bekendmaking van een unieke collectie bedtextiel. Marijn Veraart, Licensing manager van het Van Gogh Museum, heette ons van harte welkom. Tijdens een korte presentatie kregen we inzicht in de missie van het Van Gogh Museum: het toegankelijk maken van het werk van Vincen van Gogh en het bereiken van zoveel mogelijk mensen om hen te verrijken en te inspireren.

Afbeelding

Beddinghouse x Van Gogh Museum

Het is deze missie die Beddinhouse en het Van Gogh Museum bij elkaar bracht. Geïnspireerd door de schilderijen van Vincent van Gogh heeft het designteam van Bedding House zeven luxe dekbedovertrekken en herkenbare decoratieve kussens ontworpen.

Trots vertelde Henriëtte van Beynum, managing Director van Bedding House: “We voelen ons vereerd met deze speciale samenwerking. Bedding House biedt trendy merken in bed- en badtextiel, gebaseerd op kennis, passie en vakmanschap. Ons doel is om een wow-factor voor klanten te creëren. Wij zijn ervan overtuigd dit te bereiken met de creatie van deze Van Gogh dessins in een nieuwe story die deel uitmaakt van het Beddinghouse merk.”

Afbeelding

De bedtextiel collectie

Na de informatieve introductie werd het tijd om de nieuwe collectie zelf te bewonderen. Op een bed werden diverse dekbedovertrekken en herkenbare decoratieve kussens geshowd. Een mooie presentatie, die in detail is doorgetrokken naar de milieuvriendelijke verpakking. Beddinghouse heeft voor deze textielcollectie een speciale kartonnen verpakking ontworpen. De buitenkant van de doos laat het gekozen kunstwerk zien en in de binnenkant prijkt het portret van Vincent van Gogh, dat ook geprint is op één van de sierkussens.

Als contrast zijn alle onderkanten van de dekbedden en kussens met een passende Uni-kleur uitgevoerd. De kussens zijn vervaardigd uit verschillende hoogwaardige materialen zoals katoen, velvet, satijn en viscose en hebben allen een zeer fraaie en gedetailleerde afwerking.

Afbeelding

De Meesterwerken

Onder leiding van een deskundige gids bezochten we de schilderijen, waarop de dessins van het bedtextiel zijn gebaseerd. De inspiratie die men hierin vond, is niet alleen het meesterwerk zelf. Het verhaal dat bij het schilderij hoort, werkte vaak doorslaggevend. Dankzij de vele brieven die Vincent van Gogh geschreven heeft, is er veel bekend over zijn manier van werken, locaties en zijn gemoedstoestand van dat moment. Super interessant en zeker aan te raden om met een gids de meesterwerken te bekijken.

'The painting comes to me as if in a dream'' 
Vincent to Theo van Gogh, Arles, 25 september 1888

Na de tour door het museum kregen we nog even de tijd om met de betrokken personen te praten. Onder het genot van een exclusief hapje en drankje maakte ik kort kennis met de gezichten achter de speciale collectie. Bedding House B.V. is een Nederlands familiebedrijf dat dit jaar haar 40-jarig jubileum viert. Deze mijlpaal krijgt nog meer waarde met de lancering van deze unieke bedtextiel collectie. Proficiat!

Afbeelding

De unieke bedtextiel-collectie is verkrijgbaar vanaf vanaf najaar 2019 bij geselecteerde retailers en in online winkels over de hele wereld. Verkoopadviesprijzen voor de dekbedovertrekken zijn vanaf € 89,95 en de prijs voor de decoratieve kussens is € 39,95.

Afbeelding

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen