pinterest
Slaapkamer ruil deel 2: van tekening tot eindresultaat

Slaapkamer ruil deel 2: van tekening tot eindresultaat

Na mijn vorige blog heb ik alles behalve stil gezeten. Ik heb de eigenschap, dat als er iets in mijn kop zit, ik het ook direct wil uitvoeren. En dan heb ik ook nog het geluk dat ik het zelf kan uitvoeren. In deze blog zal ik omschrijven hoe de uiteindelijke slaapkamer ruil werkelijkheid is geworden.

Slaapkamer 1: van een meisjes- naar ouderslaapkamer

Eerder schreef ik dat het maken van een moodboard erg belangrijk is. Ook belangrijk zijn de juiste afmetingen! Zowel van de ruimte als van de meubels die in de ruimte geplaatst moeten worden. Alleen dan kan je een realistische tekening maken. Voor mijn soon-to-be slaapkamer was dat niet zo spannend. De ruimte, maar ook de meubelen zijn rechttoe rechtaan. De 2D tekening was dan ook zo gemaakt: 

Afbeelding

Voor deze kamer zit de uitdaging in het weglaten: Less is more!! Hoe zorg je ervoor dat een kleine ruimte niet benauwd aanvoelt, maar ook niet saai wordt? In 3D heb ik dit uitgewerkt:

Afbeelding

  Afbeelding

Ik heb ervoor gekozen om de basis heel eenvoudig te houden. Het paarse tapijt vormt hier de basiskleur. De raamzijde heb ik wit gelaten en de muren waarop behang zat, heb ik gekleurd met een grijze krijtverf van Painting the Past. Door de muur niet te egaliseren, creëer je snel een coole betonlook. Dit geeft de ruimte een stoere, industriële uitstraling. Rustig maar alles behalve saai.
Mijn oude bed-achterwand en nachtkastjes heb ik ingeruild voor een achterwand met opbergvakken aan de zijkant. Dit geeft diepte aan de ruimte, het maakt de kamer groter. Door de kamer af te stylen met 2 grote fotolijsten en mooie verlichting, heb ik het gevoel beland te zijn in een luxe hotelkamer. Heerlijk!!!

Hier het eindresultaat: voor en na!

Afbeelding

 

 

Afbeelding

 

Afbeelding   Afbeelding

Slaapkamer 2: van een ouder- naar een hippe meiden slaapkamer       

Mijn dochter (14) weet heel goed welke interieurstijl ze mooi vindt. Daarom heb ik haar zelf een moodboard laten maken. Heel stellig koos ze voor de kleuren: roze, wit en grijs. In combinatie met diverse hout- en naturelle accenten.

Afbeelding

Aan de basis van deze kamer hoefde ik niet veel te doen. De parketvloer en wanden passen precies binnen de ideeën van mijn dochter. Ik had vooraf al gemeten of haar kledingkasten, bed en meubeltjes pasten in haar nieuwe kamer. En aan de hand van de afmetingen van deze spullen, ben ik een meubelplan gaan tekenen. Eerst weer 2D, daarna 3D.

Afbeelding

Deze kamer heeft een puntdak en twee erkertjes. Ik had dus te maken met schuine daken en moest rekening houden met de hoogte van de meubels. Dit maakte het tekenen weer een leuke uitdaging.

Afbeelding

 

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

 

Afbeelding

 

Mijn dochter kon haar ogen niet geloven, bij het zien van de 3D tekeningen! Het hoekbureau is gemaakt met 2 losse tafels. De hoge vakkenkast stond als dressoir in de vorige kamer. Nu fungeert deze als “room divider”. De lage vakkenkast hebben we erbij gekocht. Zodat het studeer gedeelte lekker afgezonderd is. Ook aan het voeteneinde van het bed hebben we een afscheiding gemaakt. Deze bestaat uit diverse soorten lampionnen, in de kleuren roze, wit en grijs. Leuk detail is dat sommige lampionnen op solar werken en ’s avonds een heel licht schijnsel afgeven. We maakten ook een moodboard voor de accessoires:

Afbeelding

En omdat deze kamer heel hoog is, hebben we er ook een schommel ingehangen.

Hier het eindresultaat: voor en na!

Afbeelding  

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding   Afbeelding

Ik ben heel blij dat ik deze slaapkamer ruil met mijn dochter gedaan heb. We hebben er allebei een hele fijne kamer voor terug. Missie geslaagd!!

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl
Bron foto’s: Styling ID

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen