pinterest
Sfeervolle zithoek inrichten doe je met deze tips

Sfeervolle zithoek inrichten doe je met deze tips

Laat sfeer de hoofdrol spelen in je interieur, in de woonkamer bijvoorbeeld! De zithoek is hier het uitgelezen plekje voor, waar je ’s avonds neerploft op de bank. Het is een kunstje om je interieur écht sfeervol te maken, maar met deze tips helpen we je graag op weg.

Warme meubels

Plaats meubels met een warme uitstraling in de woonkamer. Klinkt misschien een beetje gek, maar het kan zeker. Het zit hem bijvoorbeeld in de materiaalsoorten en kleuren die je selecteert. Ga voor een hoekbank in een zachte stof: dat nodigt al meteen uit om lekker op te zitten. Dit kun je tevens terug laten komen in een fauteuil, en met een vloerkleed op de grond. Ook sfeervol hout nodigt uit om in de zithoek te komen hangen, dus kies deze materiaalsoort bij bijvoorbeeld het tv-meubel en de bijzettafel. Qua kleuren zit je goed met natuurlijke, warme kleuren, zoals bruin, oranje of zand. Maar ook wat koelere kleuren kunnen goed, zoals groen, grijs en blauw. Combineren mag! Breng warmere en koelere kleuren samen tot een uniek geheel.

Variatie

Over combineren gesproken: zorg voor wat variatie in de zithoek. Als het er heel leeg of eentonig is, verhoogt dit niet bepaald de sfeer. Sterker nog, een zithoek kan zo zelfs wat saai ogen. Met variatie creëer je gezelligheid! Plaats daarom verschillende meubels in de hoek, dus niet alleen een bank, maar ook een luie stoel. En kies deze meubels in verschillende kleuren. De kleuren hoeven niet eens sterk uiteen te lopen: ook een subtiel verschil valt al op en maakt de boel net wat levendiger. Je kunt tevens meerdere kleine bijzettafeltjes in de zithoek plaatsen, in plaats van een enkele tafel. Een vloerkleed springt in het oog. En decoratiestukken mogen ook een plekje krijgen, zoals planten of wanddecoratie. Op die manier richt je een verrassende zithoek in, waar er altijd naar iets leuks te kijken valt.

Verlichting

Met verlichting kun je een heleboel sfeer aanbrengen. Vergeet de enkele lamp aan het plafond met een felle lichtbron. Kies liever voor verlichting op verschillende plekken in de zithoek. Een wandlamp past goed naast de tv of juist boven de bank, het liefst natuurlijk in een fraai design. Het is leuk om een paar lampjes naast elkaar te hangen. Plaats ook een staande lamp, naast de bijzettafel of het tv-meubel bijvoorbeeld. Of geef zo’n lamp een plekje naast de bank. Het is maar net wat er logisch uitziet in jouw woonkamer. Wil je de lichtbron direct gebruiken? Dan is het slim om hem naast de bank of de fauteuil te zetten, om er een boek onder te lezen bijvoorbeeld. Verder kun je nog denken aan een bureaulampje, op het tv-meubel staat dit gezellig. Zo is die lamp aan het plafond misschien niet eens meer nodig, of combineer deze lamp er ook nog bij: hoe meer licht, hoe meer sfeer. 

Persoonlijke touch

Zorg tot slot voor een persoonlijke touch in de woonkamer. Zo is de kamer echt van jou! Dit kan op verschillende manieren. Reis je bijvoorbeeld graag? Plaats dan souvenirs in de zithoek. Of hang vakantiefoto’s aan de muur, met een zelf samengestelde collage. Maar je kunt ook denken aan een mooie dvd of lp-collectie in de zithoek, als het je hobby is om dit te verzamelen. Plaats het in een stijlvolle kast, en het plaatje is helemaal compleet.

Meer sfeer is altijd welkom in de zithoek. Pas daarom deze tips toe, om de zithoek van je dromen in te richten! Zo voel jij je er helemaal thuis.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen