pinterest
Oud hout geeft karakter aan je interieur

Oud hout geeft karakter aan je interieur

Wat vroeger nieuw was, noemen we nu oud. De trends van toen, noemen we nu oubollig en uit de mode. Toch gaan vroeger en nu fantastisch samen. Zo herkennen we de retrolook als hip en trendy.

RestyleXL is een bedrijf dat het oude met het nieuwe combineert. Op zo’n manier dat de producten, die ze zelf produceren, weer trendy en van deze tijd zijn. Van tafel tot keuken- of badkamerkast, ieder stuk bijzonder door het hergebruik van historisch hout. Oud hout geeft karakter aan je interieur!

Onlangs bezocht ik de nieuwe showroom van RestyleXL in Woerden. Enthousiast werd ik ontvangen door Ruud. Een gepassioneerd verhaal volgde.

Afbeelding

Het begin van het succes

De drie broers van Oudenallen starten in 2005 vanuit een klein schuurtje. Met gebruikt hout maken zij daar hun eerste tafels, RestyleXL is hieruit 'geboren'! Met oud hout creëren ze inmiddels niet alleen tafels, maar onder andere ook keukens, badkamermeubels etc. In diverse Europese landen wordt dit hout zorgvuldig uitgezocht. In het begin gingen de broers zelf op reis, maar daar hebben ze het inmiddels te druk voor gekregen. Nu huren ze op locatie mensen in, die het juiste hout inkopen en naar Nederland verzenden.

Het huidige Restyle XL team bestaat uit twaalf man. Sinds vorig jaar zijn ze verhuisd naar Woerden. Op de deze nieuwe locatie kun je niet alleen een opstelling van de eindproducten zien in de showroom, maar je kan ook het gehele proces volgen in de werkplaats. Het originele hout, dat soms nog ontdaan moet worden van spijkers etc, ligt klaar voor de klant om uitgekozen te worden. "Oud hout in huis" is het idee achter de creaties van RestyleXL!

Afbeelding

Karakteristiek Interieur

Kennen jullie de tv-serie: “het kleine huis op de prairie”? Dan kennen jullie ook de kleine houten schuurtjes en huizen van Walnut Grove. Het Barnwood, waarmee RestyleXL de mooiste producten creëert, is afkomstig van soortgelijke boerenschuren. Maar soms worden de houten vloeren, uit bijvoorbeeld een historisch Amsterdams grachtenpand, gebruikt voor nieuw interieur.

Het is de afkomst van het hout wat het eindproduct zo speciaal maakt. Van iedere plank die in de opslag ligt, kennen de mannen de oorsprong. Dit hout geeft het interieur een speciaal karakter.

Afbeelding

Op maat gemaakt

Door het oude hout op de juiste manier te behandelen, krijgt het een "tweede leven". Zo kan de rijke geschiedenis verder rijpen. Om de kwaliteit van hun eindproducten te bewaken, werken zij alleen met Topmerken! Denk hierbij aan keukenapparatuur en bijvoorbeeld natuursteen als werkblad.  Alle producten worden op maat gemaakt. De wensen van de klant zijn hierbij leidend.

Afbeelding

RestyleXL combineert nostalgie met eigentijds design, sfeer en karakter. Een ontzettend leuk bedrijf! Stiekem droom ik verder van een tafel, gemaakt van het huisje van de familie Ingalls! Zijn jullie nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit "oud hout" blog?

Laat je hier inspireren door de producten van RestyleXL

Beeldmateriaal:
– RestyleXL
– Styling ID

Bedankt Ruud voor het delen van jullie mooie verhaal, koffie en rondleiding.

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Afbeelding


Bewaren

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen