pinterest
Nostalgisch Interieur

Nostalgisch Interieur

Wie de tv-serie “toen was geluk heel gewoon” kent, begrijpt direct wat ik bedoel met haal de “goede oude tijd” terug in huis! In een nieuwbouwhuis is geen sfeer te krijgen! Één van de opmerkingen die ik weleens te horen krijg. Zeker van de oudere onder ons, die noodgedwongen de laatste jaren van hun leven in een modern verzorgingshuis wonen.

5 Tips om jouw huis de nostalgie van toen te geven:

1. Gebruik in de hal een ouderwetse tegelvloer

Dan stap je direct “back-in-time” wanneer je thuiskomt. Met Portugese cementtegels creëer je direct een “ouderwetse” sfeer. De tegels zijn in diverse kleuren en motieven te krijgen. Na impregnatie zijn ze perfect te gebruiken in de hal.

Afbeelding

Desingntegels.nl

2. Vervang de nieuwbouw deuren voor binnendeuren met karakter

Binnendeuren bepalen voor een groot deel de sfeer, zeker in een hal. Je kunt bij de bouwmarkten al hele mooie varianten kopen. Als je deze nog te modern vindt, er bestaan bedrijven die tweedehands nostalgische binnendeuren aanbieden. Mocht je voor de eerste optie gaan, kies dan voor deurbeslag met een retro kantje!

Afbeelding

Pure van Dauby

3. Vintage behang

Stap af van de glad gestuukte muren en kies voor behang. Op dit gebied is heel veel keus. Van een eenvoudig printje tot het zwaardere materiaal. Zoals dit behang van Graham & Brown! Het lijkt op tegelwerk, maar het is toch echt behang!

Afbeelding

Graham & Brown

4. Retro Verlichting

Ben je klaar met het witte licht van de ledverlichting? Je huis stylen met ouderwetse lampen is HOT! Overal duiken de retrolampen op. Originele lampen vind je bij de brocante en vintage winkels en soms bij de kringloopwinkel.

Afbeelding

Brocanteschuur "de Boshuuze"

5. Breng sfeer in je huis met authentieke meubels en accessoires

Denk aan leuke kasten of een oude stoel. Creëer sfeervolle hoekjes, als je niet het hele huis aan wilt pakken. Met spullen uit grootmoederstijd benadruk je de nostalgie in huis.

Afbeelding

Styling ID: Brocanteschuur "de Boshuuze"

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Beeldmateriaal:

- Designtegels.nl
- Dauby
- Graham & Brown
- Brocanteschuur "de Boshuuze"
- Styling ID

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen