pinterest
Inloopdouche maken

Inloopdouche maken

De inloopdouche vind je in elke moderne luxe badkamer. Het open concept, vrij van beperkende douchegordijnen of deuren, creëert niet alleen een gevoel van ruimte, maar voegt ook een esthetisch element toe aan elke badkamer. In dit artikel nemen we je mee door de stappen om een inloopdouche te maken en bespreken we ook de kosten die gepaard gaan met dit populaire badkamerupgrade.

Zelf inloopdouche maken

Het zelf maken van een inloopdouche brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst geeft het de mogelijkheid tot volledige creatieve controle over het ontwerp en de materialen, waardoor je de inloopdouche aanpast aan je persoonlijke smaak en de stijl van de badkamer. Daarnaast brengt zelf doen vaak lagere kosten met zich mee, aangezien je de arbeidskosten van een professional vermijdt. Hier zijn een paar belangrijke aspecten over het zelf maken van een inloopdouche:

·       Ontwerp en planning

Het begin van een succesvolle inloopdouche begint met een goed doordacht ontwerp. Overweeg de beschikbare ruimte, de gewenste materialen en de algehele esthetiek van je badkamer. De keuze van de vloer- en wandmaterialen is cruciaal, en glazen wanden worden vaak gebruikt om een open gevoel te behouden terwijl spatwater wordt tegengehouden.

·       Waterdichting en afvoer

Zorg ervoor dat de vloer en wanden van de inloopdouche goed waterdicht zijn. Kies voor hoogwaardige afdichtingsmaterialen om vochtschade te voorkomen. De afvoer moet efficiënt water afvoeren en in de vloer worden ingebouwd voor een naadloze uitstraling.

·       Installatie van douchevloer of tegels

Bepaal of je een douchevloer of betegelde vloer wilt. Een douchevloer is vaak gemakkelijker te installeren, terwijl betegeling meer ontwerpmogelijkheden biedt. Zorg ervoor dat de helling van de vloer naar de afvoer correct is voor een goede waterafvoer.

·       Douche-armaturen en accessoires

Kies hoogwaardige douche-armaturen die passen bij de stijl van je inloopdouche. Overweeg ook praktische accessoires zoals nissen of planken voor zeep en shampoo.

·       Ventilatie

Goede ventilatie is essentieel om schimmelvorming te voorkomen. Overweeg een ventilatiesysteem of zorg voor voldoende luchtcirculatie in de badkamer.

Wat kost een inloopdouche maken?

De kosten van het zelf creëren van een inloopdouche variëren sterk afhankelijk van factoren zoals de grootte van de douche, de gekozen materialen en de mate van professionaliteit bij de installatie. Als algemene richtlijn kun je verwachten dat de kosten ergens tussen de €1.500 en €5.000 liggen. Luxere opties en aangepaste ontwerpen verhogen de kosten verder. Het is altijd raadzaam om offertes van aannemers te verkrijgen en goed onderzoek te doen om een realistisch budget voor jouw specifieke inloopdoucheproject op te stellen.

Kosten inloopdouche maken financieren

Heb jij interesse in een inloopdouche zelf maken, maar wil je liever de kosten gespreid over termijnen betalen? Dan is er de optie om een lening voor verbouwing aan te vragen. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod leningen in Nederland 100% onafhankelijk. Zo kies jij de beste lening en bespaar je gemiddeld €783 op je lening!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen