pinterest
Huis gekocht? Vergeet je niet goed te verzekeren!

Huis gekocht? Vergeet je niet goed te verzekeren!

Heb je jouw eerste woning gekocht? Dan kun je vast en zeker niet wachten tot je de sleutel krijgt. Om na de sleuteloverdracht direct te kunnen beginnen, is het handig om alvast een aantal zaken te regelen. Denk hierbij niet alleen aan de spullen die je nodig hebt om het huis helemaal naar jouw smaak te maken, maar richt je ook tot de verzekeringen. Het is namelijk belangrijk dat jouw nieuwe woning goed verzekerd is. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Wij zetten hieronder 4 verzekeringen op een rijtje die eigenlijk onmisbaar zijn als je een huis gekocht hebt.

1. Opstalverzekering
We beginnen dit overzicht met de enige verzekering die verplicht is als je een huis gekocht hebt. In de Nederlandse wet staat namelijk dat iedere eigenaar van een koopwoning een opstalverzekering af moet sluiten. Hiermee verzeker je huis en alle vaste zaken die daarbij horen. Ook je tuin, glas en zonnepanelen vallen binnen de dekking van deze verzekering. Dit geldt eveneens voor een schuur, garage en/of carport. Het is niet zo dat alle schade aan je huis en vaste zaken die hierbij horen ook vergoed wordt. Verzekeraars keren namelijk alleen geld uit als de schade is ontstaan door een onverwachte gebeurtenis, zoals brand, inbraak of storm.

2. Inboedelverzekering
Een tweede woonverzekering die het overwegen waard is, is de inboedelverzekering. Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, sluiten veel mensen hem wel af nadat zij een huis gekocht hebben. Waarom? Omdat je hiermee verzekerd bent voor schade aan losse spullen in huis door bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal. Bij de meeste verzekeraars kun je niet alleen een standaard inboedelverzekering afsluiten, maar ook voor een allrisk inboedelverzekering kiezen. Het verschil is dat schade door eigen schuld bij laatstgenoemde verzekering ook is meeverzekerd. Dit is bij een standaard inboedelverzekering niet het geval.

3. Aansprakelijkheidsverzekering
Naast de bovenstaande woonverzekeringen zijn er nog meer verzekeringen die je af kunt sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering is hier een voorbeeld van. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade aan andere personen of spullen van anderen als je volgens de wet aansprakelijk bent. Je kunt hiermee niet alleen jezelf verzekeren, maar ook je partner en kinderen. Richten zij schade aan bij iemand anders? Dan biedt een aansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Zelfs schade door huisdieren valt vaak binnen de dekking van deze verzekering. Mede hierdoor is deze verzekering wat ons betreft onmisbaar als je een huis gekocht hebt.

4. Buitenshuisverzekering
Tot slot willen we de buitenshuisverzekering nog even uitlichten. Veel mensen denken dat deze verzekering overbodig is als zij al een inboedelverzekering hebben, maar dat is niet het geval. Schade, verlies en diefstal van persoonlijke bezittingen buiten jouw woning in Nederland vallen namelijk niet binnen de dekking van een inboedelverzekering. Wil jij jezelf hiervoor verzekeren? Sluit dan een buitenshuisverzekering af. Naast schade, verlies en diefstal van je spullen zijn ook medische hulpmiddelen en prothesen, contant geld tot 250 euro per gebeurtenis, mobiele telefoons, tablets en laptops en brillen en zonnebrillen verzekerd. Fietsen, kleren en schoenen die je draagt en gewone gebruikers schade – zoals krassen en vlekken – zijn niet verzekerd.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen