pinterest
Geld lenen voor een nieuwe badkamer

Geld lenen voor een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer kost al snel tegen de €10.000,- euro. Gezien dit veel geld is en niet iedereen dit op zijn/haar spaarrekening heeft staan, wordt het bedrag voor de aanschaf van de badkamer in veel gevallen geleend. Bent u net eigenaar geworden van een koopwoning, dan kunt u de badkamer wellicht meefinancieren in de hypotheek. Bent u al enige tijd woonzaam in uw koopwoning, dan is een tweede hypotheek of een consumptieve lening een optie.

In dit artikel krijgt u inzicht in de verschillende drie leenvormen voor uw badkamer.

1) Bestaande hypotheek verhogen

Als u bij aanschaf van uw woning alvorens weet dat u het één en ander wilt verspijkeren, dan kunt u in de hypotheekakte een verhoogde inschrijving opnemen. Op deze manier is het mogelijk om bij de bank een verhoging aan te vragen voor een verbouwing, in dit geval uw badkamer. Doorgaans moet wel het hypotheekproces weer doorlopen worden. Reken hierbij op de kosten van de adviseur en taxatie. Het bezoeken van de notaris is niet nodig.

2) Tweede hypotheek

In tegenstelling tot het verhogen van de bestaande hypotheek, is een tweede hypotheek een lening die op zichzelf staat. Het bezoeken van de notaris is hier wel nodig om zodoende een hypotheekakte op te laten maken. Tevens komen hier de kosten van de adviseur en taxatie ook nog bij. Let wel op dat de rente van een tweede hypotheek vaak hoger uitvalt dan bij een reguliere hypotheek.

3) Consumptieve lening

Een consumptieve lening is een lening die je bij een bank of professionele kredietverstrekker afsluit zonder dat uw huis als onderpand geldt. U hebt de keuze om dit te doen in de vorm van een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening. Bij een Doorlopend Krediet kunt u geld opnemen tot een afgesproken limiet. De rente is variabel en de betaalde rente kan niet (zoals bij een Persoonlijke Lening) als aftrekpost worden opgevoerd bij de inkomstenbelasting.

Bij een Persoonlijke Lening kunt u de rente dus wel aftrekken, voorwaarde is wel dat het geld voor verbouwing van de woning is gebruikt! Dit kan enkel bij een Persoonlijke lening, omdat de rente bij deze leenvorm vaststaat en heropnames niet mogelijk zijn. Deze leenvorm kent een zogenaamde ‘annuïtaire aflossing’. Overigens krijgt u het totale leenbedrag direct op uw rekening gestort.

Geldlenen.nl is een online kredietverstrekker waar u terecht kunt voor een lening voor een nieuwe badkamer.

Kies de juiste lening

Weet u al voor welke leenvorm u gaat? Dan kunt u het aanbod en de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers gaan vergelijken.

Wanneer u twijfelt over de keuze van leenvorm of kredietverstrekker, doet u er goed aan om in gesprek te gaan met iemand die u goed advies kan geven.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen